- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Szombaton 19 órától tévés rangadót vív a Szedeák a DEAC otthonában

- Hirdetés -

Szombaton 19 órától a DEAC vendégeként lép pályára a Naturtex-SZTE Szedeák. Míg hétközben történelmet írtak, hiszen Kecskeméten megszerezték a szezonbeli tizennegyedik győzelmüket, addig a következő feladat szombaton vár rájuk, amikor is a háromhetes szünetet megelőzően a DEAC otthonában játszik a szegedi csapat – olvasható a Szedeák hivatalos honlapján.

De először vissza egy kicsit a szerdai mérkőzésre, amelyről így nyilatkozott a csapatkapitány: “a meccs előtt a kecskeméti öltözőben beszélgettünk a külföldi játékosainkkal arról, hogy klubcsúcsot dönthetünk. Ők előzetesen ezt nem tudták, de a reakcióikból érezhető volt, hogy további motivációt jelent számukra az új rekord lehetősége” – mondta Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák csapatkapitánya, aki hozzátette: “az első félidőben nagyon jól játszottunk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a hazaiakra, ennek köszönhettük a magabiztos vezetésünket. A nagyszünet után viszont a Kecskemét is feljavult, szorossá tette a mérkőzést, de úgy gondolom, az irányítás végig a mi kezünkben volt, és megérdemelten nyertünk.”

A KORÁBBI DEAC VERESÉG UTÁN MOST A GYŐZELEMBEN REMÉNYKEDNEK A SZEGEDI FIÚK

Új feladat előtt állnak most a fiúk, mivel az ősszel emlékezetes mérkőzésen szenvedtek vereséget a debreceniektől. Nem csupán azért, mert Drenovac utolsó pillanatokban esett kosarával 92–90-re nyert a DEAC az újszegedi sportcsarnokban, hanem ez volt az utolsó találkozó, amelyen még a szurkolók is jelen lehettek.

“Az elmúlt hetekben többször bebizonyítottuk, hogy a legerősebb, legtehetősebb csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a versenyt, így természetesen Debrecenbe is a győzelem reményében utazunk. A keretünk erénye, hogy a kritikus pillanatokban mindig akad egy játékos, aki egy jó védekezéssel vagy egy bedobott kosárral képes hozzátenni a játékhoz, ennek is köszönhetjük az eddig elért eredményeket. Ami pedig legalább ilyen fontos: a játéktudás mellett a légiósaink személyisége is példaértékű, tökéletes közösséget alkotunk, tényleg élmény ebben a csapatban kosárlabdázni” – zárta gondolatait Kerpel-Fronius Gáspár.

A kép illusztráció, egy korábbi mérkőzésen készült. Fotó: Török Kornél, Szeged365

A csapatból egyébként különleges lehet a meccs Bognár Kristóf számára: a nemrég a Szedeákhoz csatlakozott erőcsatár éppen a DEAC-tól érkezett a csapathoz, és jó előjelekkel várhatja a szombati meccset, hiszen eddig két győztes meccsen volt a csapat új tagja. A szombaton 19 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport+ élőben közvetíti.

Forrás: szte-szedeak.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb