Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: ma is maradnak a felhők Szegeden, de együtt pucolhatjuk ki a Gergő Ligetet

Bár a vasárnapi időjárás nem lesz tökéletes, azért a városukért tenni óhajtó szegedieket nem tántoríthatja el egy kis szemétszedéstől a Gergő Ligetben. Ez az a nap, amikor megszületett a Béres csepp feltalálója, és ma ünnepli születésnapját a Modern Talking egyik énekese is. Ha ma sem szeretnéd tudatlanul kezdeni a napot, böngészd át a Szeged365 legfrissebb infóit!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Rómeó, Tódor, Richárd, Romuald, Romvald, Terensz, Terestyén, Trisztán, Zília, Tamás.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 209 éve jött világra Charles Dickens angol író, a Copperfield Dávid és a Twist Olivér szerzője.
  • 102 éve született Desmond Thomas Doss, aki lelkiismereti okból megtagadta a fegyverviselést, ennek ellenére megkapta az USA Becsület Érdemérmét hősiességért. Ő volt az első az összesen három emberből, akik lelkiismereti okból megtagadták a fegyverviselést, ennek ellenére megkapták az Amerikai Egyesült Államok Becsület Érdemérmét hősies helytállásáért. Egyes források 75, míg más források akár 100 megmentett életet jegyeznek neve mellett. A Fegyvertelen Katona című film róla szól.
  • 101 éve látta meg a napvilágot Béres József tudományos kutató, rákkutató, a Béres csepp megalkotója.
  • 67. születésnapját ünnepli Dieter Bohlen német popénekes, zongorista, szintetizátoros, a Modern Talking együttes tagja.
  • 59 éves lett David Bryan rockzenész, billentyűs a Bon Jovi együttesből.
  • 55. születésnapját ünnepli Chris Rock színész, a Nagyfiúk, a Dogma és a halálos fegyver 4. szereplője.
  • 43 szál gyertyát fúj ma el Ashton Kutcher amerikai színész, a Csak szexre kellesz és a Két pasi meg egy kicsi szereplője.
  • 36 éve született Kiss Ádám humorista.
  • 29 éve aláírták a maastrichti szerződést. Az Európai Unió megalakulásához vezetett, a pénzügyi és politikai unióról szóló különböző tárgyalások eredménye volt. A szerződés tartalmazta az euró bevezetésének körülményeit, és itt jelenik meg az Unió három pilléres szerkezete. Az Európai Unió három tartópillére az Európai Közösségek a közös kül- és biztonságpolitika és a bel- és igazságügyi együttműködés .

MARADNAK A FELHŐK SZEGEDEN

Négy fokkal és várhatóan párával indítjuk a napot Szegeden, majd fokozatosan melegedni fog a hőmérséklet. Délutánra már 13 fokot mérhetünk, viszont egész nap borult lesz az ég felettünk, így a verőfényes, napsütéses időre még várnunk kell.

PUCOLJUK KI EGYÜTT A GERGŐ LIGETET!

Sajnos elég nagy a baj szemét-fronton a Gergő Ligetben. A terület megtisztításához Farkas András közös szemétszedést hirdetett meg a Tisza-Maros sétányra, amikor is a Bertalan hídtól egészen a Maros torkolatig felhalmozódott rengeteg hulladékot takarítanák el február 7-én 13 órakor a tenni akaró szegediek segítségével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb