Közélet

Hétfőtől nem kötelező a maszkhasználat Kecskemét utcáin

Helyzetjelentés a szomszédból: hétfőtől jelentősen változnak a kecskeméti közterületi maszkhasználat szabályai, gyakorlatilag – néhány kivétellel – nem lesz kötelező a maszkhasználat. Mint a BAON.hu írja, az önkormányzat közlése szerint Szemereyné Pataki Klaudia polgármester úgy döntött, hogy február 8-tól Kecskemét közterületein csakis az alábbi helyeken kell maszkot hordani:

  • a buszmegállókban,
  • a piacokon és vásártereken
  • a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol az intézményben lévő gyermekekre várakoznak.

KECSKEMÉTEN SEM TELJES A MASZKNÉLKÜLISÉG

Az önkormányzat közleménye felhívja a város lakóinak figyelmét arra, hogy fentieken kívül továbbra is kötelező a maszkhasználat a felsőbb jogszabályban, azaz kormányrendeletben meghatározott helyeken, így egyebek között az autóbusz pályaudvaron, a vasúti pályaudvaron, a közösségi közlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban, az ügyfélszolgálatokon.

A kérdés már csak egy…

Mit szólnátok egy ilyen enyhítéshez Szegeden?

2020. NOVEMBER 11.: A NAP, AMIKOR MASZKOT HÚZOTT SZEGED

2020. november 11-től vezették be a kötelező, szabad téri maszkviselést a 10.000 fő feletti településeken, egy extra csavarral: minden érintett városban a polgármester döntheti el, mennyire legyen feltekerve a szigor-potméter. A labdát november 10., kedd este dobták fel, Botka László polgármester pedig villámgyors volt, másnap délben már be is jelentette, hogy minden közterületen kötelező a maszk Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb