Közélet

Az SZTE Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó új helyen várja a betegeket

Új helyen, a Mars tér 20. szám alatt várja február 8-tól a betegeket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) Pszichiátriai Klinika Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó. A modern, gyógyulást segítő, tágas helyiségekkel kialakított centrumban várhatóan évente közel 23 ezer esetet fognak ellátni.

Fotó: SZTE Sajtó

Az intézményben közel 488 négyzetméteren alakítottak ki betegbarát, korszerű infrastruktúrával ellátott 6 szakrendelőt, 2 pszichológus szobát, 1 csoportterápiás szobát, 1 kezelő helyiséget, tágas várótereket, irodákat, valamint a gondozóknak és szociális munkásoknak pihenő szobákat – derül ki a közleményből.

Fotó: SZTE Sajtó

Prof. Dr. Kálmán János, a Pszichiátriai Klinika igazgatója hangsúlyozta, hogy a pszichiátriai fekvőbeteg ellátástól eltérő helyszínen, szintén a városközpontban lévő, könnyen megközelíthető szakrendelő és gondozó modern berendezésű és mind a hazai, mind a nemzetközi betegellátási normáknak megfelel. Mindez megkönnyíti a betegekkel való kapcsolattartás különböző formáit, többek között az otthoni beteglátogatások rendszerét.

Fotó: SZTE Sajtó

Az új központban a leggyakoribb pszichiátriai betegségek, azaz szorongásos-, hangulat- és személyiségzavarok, valamint pszichózisok különböző formáinak és más kevésbé gyakori pszichiátriai problémák – fekvőbeteg ellátást nem igénylő – kezelése, gondozása zajlik.

Fotó: SZTE Sajtó

A betegfogadás telefonon vagy e-mail-ben történik előzetes bejelentkezés alapján. Telefonszámok: 62/341-630 vagy 62/341-631, 62/341-634. E-mail cím: [email protected]

Forrás: SZTE Sajtó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb