Közélet

Szeged365 Start: orosz vakcina és kigyulladt panellakás a hétvége legfontosabb szegedi hírei között

Azt hallottad, hogy kigyulladt egy panellakás konyhája hétvégén Szegeden? És azt, hogy megkapta az oltáshoz szükséges engedélyeket az orosz vakcina? Ha bármi lényegesről lemaradtál, ne aggódj: máris segítünk felzárkózni!

NAGYSZERŰ TALÁLMÁNY EGY SZEGEDI GYÁRBAN

A magyar piacon egyedülálló, a hagyományos termékekhez képest akár 20 százalékos fűtési energia-megtakarítást lehetővé tevő szigetelőanyagot fejlesztett ki szegedi gyárában a Bodrogi Bau Kft. 

MEGÉRKEZETT AZ ASTRAZENECA OLTÓANYAGA IS

Megérkezett az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya Magyarországra, így várhatóan Szegeden is oltanak majd az új vakcinával.

ENGEDÉLYEZTÉK A SZPUTNYIK V-T

A Nemzeti Népegészségügyi Központ befejezte a Szputnyik V oltás esetében a feltételül szabott hatósági vizsgálatokat, amelyek alapján megállapította, hogy a vakcina gyógyszerminőségi tekintetben a gyártói specifikációnak megfelelt, immunbiológiai szempontból pedig embereken alkalmazható.

ISMÉT JÁR A DOROZSMAI TEMPLOMÓRA

Ismét egy kedves olvasónk hozta a remek hírt (köszönjük szépen), miszerint újra jár a kiskundorozsmai templom órája. Történt ugyanis, hogy 183 év után a toronyóra mutatói csütörtökön megpihentek, az idő délben megállt Dorozsmán.

MARAD A TÁVMUNKA

A biztonságosabb munkavégzés és a munkahelyi egészségügyi kockázatok csökkentése érdekében a munkáltatók és a munkavállalók február 22-ig a munka törvénykönyvétől eltérően állapodhatnak meg a távmunkáról.

KITAKARÍTOTTÁK A GERGŐ LIGETET

Délután kettőig szedték a szemetet az egykori Gergő Liget, új nevén a Tisza – Maros sétányon a szegediek. A meglévők mellett még 15, összesen kb. 50 zsáknyi szemét gyűlt össze és 20 résztvevővel pikk-pakk megtisztult a liget.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb