Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett Magyarországra az ötszázezredik adag Pfizer/BioNTech vakcina, tavasszal lesz érettségi

Megérkezett Magyarországra az ötszázezredik adag a Pfizer és a BioNTech cég által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinából, amelyből várhatóan 2021 végéig összesen 6,6 millió adagot kapunk. Közben, Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkára közölte, hogy a korábban kialakított óvintézkedések mellett a tavaszi érettségi vizsgák írásbeli és szóbeli részei is biztonsággal megtarthatók lesznek.

KORONAVÍRUS: 45 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, ELKEZDTÉK A 60 ÉV ALATTIAK OLTÁSÁT

1079 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 94 beteg – írja ma reggeli jelentésében a koronavírus.gov.hu. Szegeden 45 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az aktív fertőzöttek száma 82 203 főre csökkent, jelenleg 3792 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 304-en vannak lélegeztetőgépen.

JÖN A TISZA? MEGKÉRDEZTÜK AZ ATIVIZIG IGAZGATÓJÁTÓL, LEZÁRJÁK-E A RAKPARTOT

A Hydroinfo adatai alapján most hétvégén elöntheti a Tisza a Huszár Mátyás rakpartot, ezért megkérdeztük Dr. Kozák Pétert, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) igazgatóját, mire számíthatunk Szegeden, le kell – e zárni a rakpartot a folyó áradása miatt a héten.

MARAD MINDEN A RÉGIBEN: TAVASSZAL LESZ ÉRETTSÉGI

A korábban kialakított óvintézkedések mellett a tavaszi érettségi vizsgák írásbeli és szóbeli részei is biztonsággal megtarthatók lesznek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelési államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

TOVÁBBRA IS ALACSONY SZEGEDEN A SZENNYVÍZBEN AZ ÖRÖKÍTŐANYAG KONCENTRÁCIÓJA

Míg a Nemzeti Népegészségügyi Központ 5. heti adatai alapján országos átlagban ismét emelkedik a szennyvízmintákban az új koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, addig Szegeden továbbra is alacsony a mért mennyiség.

MEGÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA AZ ÖTSZÁZEZREDIK ADAG A PFIZER – BIONTECH VAKCINÁJÁBÓL

Megérkezett Magyarországra az ötszázezredik adag a Pfizer és a BioNTech cég által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinából, a Comirnaty nevű oltóanyagból – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb