Mindenmás

Napi pakk, kedd: egész nap esni fog, de sajnos nem a benzin ára

Ha teheted, még ma menj el tankolni, mert szerdától már drágább lesz az üzemanyag, de ha elindulsz, akkor mindenképp vigyél magaddal esernyőt is, mert egész nap eshet az eső Szegeden. Ma van a házasság világnapja, és a fantasztikus Joe Pesci születésnapja. Kavard meg a kávét, és kezdd a keddet a Szeged365 legújabb infóival!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Abigél, Alex, Aladdin, Aladin, Alarik, Apol, Apolka, Apollónia, Ciceró, Cirill, Donald, Erik, Erika, Erős, Hanga, Kirill, Marcián, Marián, Rajnald, Rex, Rinaldó, Ronald, Szabin – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a házasság világnapja. 1983 óta február második vasárnapja a Házasság Világnapja. A vízkereszttől hamvazó szerdáig tartó farsangi időszak a klasszikus báli szezon. Mivel ekkor a mezei munkák nem kötötték le az embereket és a mulatozást tiltó böjt sem volt, hagyományosan ez volt a házasságkötések legfőbb ideje is.
  • 246 éve megszületett Bolyai Farkas, matematikus.
  • 91 éve jött világra Petrovics Emil kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző.
  • 78 éve látta meg a napvilágot Kránitz Lajos Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész, Jockey Ewing és Danny Glover magyar hangja.
  • 78. születésnapját ünnepli Joe Pesci színész. Oscar-díjas olasz származású amerikai színész, komikus, énekes és zenész. A díjat az 1990-es Nagymenőkben nyújtott alakításáért kapta. Általában erőszakos gengsztereket játszott, de zsörtölődő vagy szeretetreméltó személyként is láthatták a nézők. Ismertebb szerepeit a Nagymenők, a Casino és a Halálos Fegyver című filmekben láthatjuk, de ő volt a Reszkessetek betörők! egyik botcsinálta tolvaja is.
  • 76 éves lett Mia Farrow, amerikai színésznő, a Rosemary gyermeke, A nagy Gatsby és a Hannah és nővérei szereplője.
  • 49. születésnapját ünnepli Rózsa Norbert olimpiai bajnok mellúszó. 1992-ben Barcelonában nyert ezüstérmet 100 és 200 méter mellúszásban. 1996-ban Atlantában olimpiai bajnok lett 200 méter mellen. 
  • 42 szál gyertyát fúj ma el Mena Alexandra Suvari amerikai színésznő, divattervező és modell, az Amerikai szépség, és az Amerikai pite szereplője.

MA IS BŐRIG ÁZUNK SZEGEDEN

A sarkköri hideg még odébb van, egyelőre marad velünk az enyhe, de esős, szürke időjárás Szegeden. A keddi életkép is összefoglalható három egyszerű szóval: eső, eső, eső. Szóval ha ránk hallgatsz, most sem hagyod otthon az esernyőt.

ÚJ HELYEN A PSZICHIÁTRIA

Új helyen, a Mars tér 20. szám alatt várja a betegeket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinika Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó. A modern, gyógyulást segítő, tágas helyiségekkel kialakított centrumban várhatóan évente közel 23 ezer esetet fognak ellátni.

HA TEHETED, MÉG MA MENJ EL TANKOLNI!

A Holtankoljak.hu információi sajnos nem kecsegtetnek túl sok jóval: a portálon közölt adatok szerint ugyanis szerdától jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj átlagára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb