Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: regényírás, Dolhai Attila és bámulatos kísérletek ágyaznak meg a hétvégének

A péntek délután tulajdonképpen már a hétvége kapuja: ilyenkor már jöhet a megérdemelt kikapcsolódás! Hogy ne csak henyéléssel múljon az idő, ma is összeszedtünk neked egy csokornyi programötletet, ha szeretnél egy kis tartalmat csempészni a lazulásba.

SZERETED A KÍSÉRLETEKET? AKKOR ITT EGY REMEK PROGRAM NEKED!

Ha érdekelnek a kísérletek, akkor jó szórakozás lesz ez a 16:00-kor kezdődő online adás, ahol egyszerű, látványos, érdekes fizikai és kémiai kísérleteket láthatsz, amit otthon is kipróbálhatsz.

BENNED IS VAN EGY REGÉNY, ÍRD MEG!

Megismerheted a regény teljes keret-rendszerét. Hogyan fogj hozzá? Hogyan használd a regény valamennyi eszközét? Hogyan tervezd meg a történetfolyamot és a cselekményt? Egy ma 18:00-kor kezdődő előadással te is kitanulhatod a szerkesztés technikáját.

LEMEZBEMUTATÓ KONCERTTEL JÖN DOLHAI ATTILA

Dolhai Attila október 30-án rögzített dupla telt házas, nagyszabású koncertjén a Visszatérés és a Mi muzsikus lelkek című lemezek legismertebb dalai csendültek fel ma 19:00-tól. Az előadás kezdés után bármikor indítható, de csak négy órán keresztül látható.

A KOLOZSVÁRI PIACTÉR HANGULATÁT IDÉZI MEG A MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES

A Magyar Állami Népi Együttes ennek a képzeletbeli piacnak a hangulatát varázsolja a színpadra 20:00-tól – nem teljességre törekedve, de történeti távlatokat is nyitva az emlékezet horizontján – természetesen nem drámában, hanem a néptánc és a népzene költői nyelvét használva.

MA EGY NAGYON SZÉP MAGYAR FILMET AJÁNLUNK NEKED

Este 21:05-kor kezdődik Makk Károly klasszikusa, a Szerelem az M5-ön. Magyarország, az 50-es évek. János politikai okokból börtönben ül, Luca, hűséges felesége képtelen ezt megmondani férje haldokló anyjának. Elhiteti a öregasszonnyal, hogy fia Amerikában dolgozik, filmet rendez. Vidám leveleket ír János nevében, amellyel valami kevés értelmet ad az anya ágyhoz kötött életének. Az öregasszony szobája a béke szigete, ahol csak a múlt él, János gyermekkora, és az amerikai levelek. Közben Luca a külvilágban nehéz küzdelmet folytat a fennmaradásért. A magyar elismeréseken túl a film számos fesztiválon nyert rangos díjakat, így Cannes-ban, Chicagóban, Sorrentóban és Várnában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb