Mindenmás

Áradó Tisza: leálltak a kompok Csongrád-Csanád megyében

A Tisza áradása miatt szombat este nyolckor lezárják a szegedi rakpartot, emellett pedig számos helyen a kompátkelés is szünetel, többek között Csongrád-Csanád megyében is. Mielőtt útnak indulnál, mutatjuk, hol nem tudsz átkelni a Tiszán.

Az Útinform írása szerint a Tisza felső szakaszán, Balsa és Kenézlő között, Tímár és Zalkod között, Tiszatardos és Tiszalök között, Tiszadob és Tiszalúc között, valamint Tiszacsege és Ároktő között a magas vízállás miatt szünetel a kompátkelés. A folyó középső szakaszán, Nagyrév és Tiszabög között szintén az áradás miatt nincs kompközlekedés.

MEGYÉNKBEN IS LEÁLLNAK A KOMPOK
A folyó alsó szakaszán Csongrád és Csépa között ugyancsak megemelkedett a vízszint, leállt a komp, helyette dereglyével biztosítják a személyátkelést, 7.00 órától 16.30-ig, óránként. Mindszent és Baks között is szünetel az átkelés. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tiszalök révhez vezető utat a Tisza magas vízállása miatt lezárták az 1-es km-nél (36314-es jelű út).

MA LEZÁRJÁK A RAKPARTOT IS

A városvezetés egy rövid sajtóközleményt adott ki az értesüléseink kapcsán, mint írják, szombat este nyolckor lezárják a rakpartot, arra kérik a szegedi autósokat, hogy legkésőbb addig álljanak el a Huszár Mátyás rakpartról.

MEGÉRKEZETT A SZEMÉT IS

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság MTI-nek adott tájékoztatása szerint naponta közel 150 köbméter rönkfa, ág, és műanyag szemét úszik összeállva a folyón. A Tisza összes mellékfolyójából összegyűlt uszadék kisebb szigeteket alkotva vonul le a mederben. A kiskörei vízlépcső az első olyan műszaki létesítmény, amely megállítja a szemétáradatot, megkímélve ezzel az alsó folyószakaszokat a jelentős szennyeződéstől.

SASOLD MEG KÉPEKEN IS AZ ÁRADÓ TISZÁT

Török Kornél fotóriporter kollégánk gyorsan lencsevégre is kapta pénteken az áradó Tiszát, ami tekintélyt parancsoló biztossággal araszol ki a medréből.

Forrás: utinform.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb