Szegedi Arcok

Mire elég 6 perc? – avagy, hogyan működik a kémia a villámrandik világában

Hiszel abban, hogy van első látásra szerelem? Hogyha megtalálod az igazit, azt azonnal tudni fogod? Valentin – nap közeledtével, ha szereted az ünnepet, ha nem, mindig egy kicsit jobban előtérbe kerülnek a párkapcsolatok, vagy azért mert van már kedvesed, vagy azért, mert még nem találtad meg az igazit. Ha az utóbbiak táborát erősíted, lehet, hogy már kipróbáltad az online társkeresést, a bulikban randizást (persze, ha a járványhelyzet engedi), de mégsem jártál sikerrel. Az igazit nem egyszerű megtalálni, különösen nem manapság.

Fotó: 6percesrandi.hu

Jó hír azonban, hogy mai rohanó világunk megváltozott randizási szokásai új lehetőségeket is teremtettek a párkeresők részére, mint amilyen például egy villámrandi, ahol az ismerkedés sikeressége a pillanatnyi benyomásokon és az azonnali kölcsönös vonzalmon alapul. A társkeresés e szokatlan, de izgalmas világáról Vékonyné Fizel Nikolettel, a szegedi 6perces Randi rendezvénysorozat főszervezőjével, a SzegedOffice Rendezvényiroda vezetőjével beszélgettünk.

EGY X-EN MÚLHAT A BOLDOGSÁG

A 6perces Randin azonos számú hölgyek és urak vesznek részt, akiknek 6 perc áll a rendelkezésére, hogy beszélgessenek egymással, mialatt kiderül, kialakult -e közöttük valamilyen vonzalom. Ha igen, nincs más dolguk, mint kipipálni egy négyzetet, a részvevő személyek nevével ellátott, úgynevezett szimpátia lapon, és ha Ámor nyila betalált és a vonzalom kölcsönös, a rendezvényt követően a szervezők eljuttatják egymásnak a másik elérhetőségét, onnantól kezdve pedig már csakis rajtuk múlik, lesz-e happy end.

HA JÓ EGY BESZÉLGETÉS, KEVÉS IS A 6 PERC, HA VISZONT NEM, NAGYON SOKNAK TŰNHET

„Az első benyomás mindenképpen sokat számít. Ez a hat perc azért nagyon relatív igazából, hiszen, ha jó egy beszélgetés, akkor nyilván ez lehet kevés, ha viszont nem szimpatikus a velünk szemben ülő annyira, akkor nagyon sok is lehet – vélte Nikolett. Elmondta, a villámrandikat 2010-ben indította, de akkor még csak egyetemistáknak szólt a lehetőség, majd 2017-ben, a SzegedOffice Rendezvényiroda égisze alatt folytatta a korábbi hagyományt, amely új formájában a 30-as és a 40-es korosztálynak kínált lehetőséget az ismerkedésre.

Fotó: 6percesrandi.hu

50-EN FELÜL AZ URAK MÁR NEM NAGYON AKTIVIZÁLJÁK MAGUKAT

„Próbálkoztunk az 50 -es korcsoporttal is, de az a helyzet, hogy 50-en túl az urak nem nagyon aktiválják magukat, kevesebben jelentkeznek. Összességében az a tapasztalatunk, hogy minél idősebb a korosztály, annál több a hölgy, aki jelentkezne, az urak közül viszont egyre kevesebben. A fiatalabbaknál meg pont fordítva van, ott az urak jelentkeznek nagyobb létszámban és a hölgyek kevesebben. A szervezés során mindig úgy próbáljuk korrigálni, és ez a legnehezebb része, hogy azonos legyen a nemek aránya. Az 50-es hölgyek nagyon szeretnének jönni, azóta is kapunk leveleket, hogy miért nem szervezünk az ő korosztályuknak is randit, de hát azért nem, mert az urak viszont nem nagyon jelentkeznek ebből a korcsoportból” – mondta el a főszervező.

Fotó: 6percesrandi.hu

A SZERVEZŐK A TÖKÉLETES HANGULAT MEGTEREMTÉSÉVEL TESZIK TELJESSÉ AZ ESTÉT

Nikolett elárulta minden randiesten arra törekszenek, hogy tökéletes hangulatot teremtsenek a résztvevők számára: a feldíszített helyszínen lágy zene szól, és gyertyafény az asztalokon gondoskodik arról, hogy a résztvevők komfortosan érezzék magukat. Akinek pedig szüksége lenne egy kis segítségre a beszélgetés elkezdéséhez, elleshet néhány ötletet a szervezők által összeállított frappáns kérdésekből, de ezen túl a szervező csapat a háttérben marad, hagyják, hogy az ismerkedés folyjon a maga medrében.

Fotó: 6percesrandi.hu

TÖBB HÁZASSÁG IS SZÜLETETT MÁR A VILLÁMRANDIKBÓL

És talán ez is a legcélravezetőbb, legalábbis a tapasztalok ezt mutatják, hiszen Nikolett az évek alatt több olyan visszajelzést is kapott, hogy a villámrandin született szimpátiából, hosszú távú kapcsolat, összeköltözés, eljegyzés, vagy pedig házasság lett. 2017 májusa, az első szegedi villámrandi óta, 2020 nyaráig, a járványhelyzet miatti utolsó ismerkedőestig, összesen 14 randit bonyolítottak le, ahol 751 fő vett részt, ami átlagosan randinként 54 jelentkezőt jelent a hölgyek és az urak két korcsoportjából vegyesen.

Fotó: 6percesrandi.hu

ITT RÖGTÖN KIDERÜL, MEGVAN – E KÉT EMBER KÖZÖTT A KÉMIA

Nikolett elárulta, az lehet a villámrandik sikerének a titka, hogy az online ismerkedés személytelen és gyakorta csalfa világával szemben itt szemtől – szembe találkozhatnak a párkeresők, kialakulnak a benyomások, azonnal érezni, ha megvan két ember között a kémia, és érdemes egy beszélgetést 6 percen túl is folytatni, és ami nagyban megkönnyíti az első lépéseket, itt rövid idő lefolyása alatt, ugyanolyan ismerkedésre nyitott emberekkel találkozhat a párkereső. Sokan azonban Nikolett tapasztalatai szerint idegenkednek az efféle párkeresési módtól.

Fotó: 6percesrandi.hu

AZ ELŐÍTÉLETEKKEL SZEMBEN NINCS SEMMI KÍNOS EGY VILLÁMRANDIBAN

„Él egyfajta előítélet a köztudatban a villámrandikkal kapcsolatban. Az emberek egy része úgy gondolja, hogy egy rapid randira csak az jelentkezik, aki nem tud ismerkedni, vagy van vele valami probléma és azért nincsen párja, épp ezért kínos részt venni egy ilyen eseményen. Ennek mi pont az ellenkezőjét látjuk: csinos, intelligens hölgyek, jól szituált urak jelentkeznek, nagyon heterogén társaság jön össze egy-egy esten, úgyhogy abszolút nem tapasztaljuk, hogy lenne létjogosultsága ennek az előítéletnek” – árulta el Nikolett. Azt is megtudtuk, ha a járványhelyzet engedi, Cupido június 19-én segít legközelebb az összeillő szegedi szíveknek egymásra találni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb