- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Napi összefoglaló: telt házzal indult Szeged első idei rendezvénye, megjelent a kormányrendelet a vakcina igazolvány bevezetéséről

- Hirdetés -

Kétezer fellett lett a napi újonnan beazonosított fertőzöttek száma az országban, 60 a megyénkben. Megjelent a hiavatlos kormányrendelet a koronavírus elleni védettségi igazolvány bevezetéséről. Duda Ernő, immunológus professzor a vakcinák és az autoimmun betegségek kapcsolatát boncolgatta, és az is kiderült ma, hogy a háziorvos dönti el, milyen vakcinát kapunk. Telt házzal indult Szeged első 2021-es rendezvénye és a kompok is leálltak az áradó Tisza miatt a megyében.

NAPI COVID-19 ADATOK

2020 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma országosan, 60 új eset a megyénkben – adta hírül szombaton reggel a kormányzati Covid-portál. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 13 636 főre emelkedett. 

JÖN A VAKCINAÚTLEVÉL, A POSTÁS HOZZA AZ IGAZOLVÁNYT

A kormányrendelet alapján háromféle módon lehet igazolni a koronavírus elleni védettséget: ha valaki megkapta a védőoltást, vagy igazoltan átesett a koronavírus-fertőzésen, illetve ha valaki vélhetően átesett a fertőzésen, de nem tudott erről vagy nem készült erről teszt és utólag elvégzett ellenanyag-vizsgálat igazolja a fertőzésen való átesését is.

A VÉDŐOLTÁS ÉS AZ AUTOIMMUN BETEGSÉGEK

Ismét tartolt a Facebookon a KOVIDők nevű, független tájékoztató csatorna legújabb interjúja Duda Ernővel, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Biológiai Intézetének virológus – immunológus professzorával, aki szerint nem lehet elképzelni olyan rossz vakcinát, amelynek a mellékhatásait egy napon lehetne említeni a koronavírus-fertőzés veszélyeivel és lehetséges szövődményeivel.

A HÁZIORVOS DÖNT, NEM MI

Az oltásra jelentkezők számára a legmegfelelőbb vakcinát a gyártói ajánlások alapján választhatják ki a háziorvosok – mondta a közmédiának Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton.

TELT HÁZZAL INDÍTOTT A SZEGEDI KÉZMŰVESVÁSÁR ELSŐ NAPJA

Csalóka napsütés, cudar hideg, félszáz kézműves és egy közel telt házas kézműves dzsembori – így indult a 2021-es év első szegedi rendezvénye, a Szent István téri Öreg Hölgy tövében. 

A RAKPART LEZÁRÁSA MELLETT A KOMPOK SEM INDULNAK A MEGYÉBEN

A Tisza áradása miatt szombat este nyolckor lezárják a szegedi rakpartot, emellett pedig számos helyen a kompátkelés is szünetel, többek között Csongrád-Csanád megyében is. Mielőtt útnak indulnál, mutatjuk, hol nem tudsz átkelni a Tiszán.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb