Mindenmás

Lassan véget ér a kemény fagyok pályafutása Szegeden is, hamarosan jön az enyhülés

Hétfő és kedd hajnalban még kemény éjszakai fagyok várhatók, szerdától azonban jelentős enyhülés körvonalazódik – írja az Időkép, ami azt jelenti, hogy hamarosan búcsút inthetünk ennek a dermesztő hidegnek Szegeden is.

Az előrejelzés szerint hideg, fagyos idővel indul a hét, a szélcsendes, hóval borított északi völgyekben továbbra is jellemző lesz a -15, -20 fokos fagy, sőt Zabar környékén még -20 foknál is hidegebb lehet, ahogy volt ez az elmúlt napokban is (péntek: -24, szombat: -26, vasárnap: -22 fok). A hideg időért cserébe sok napsütés fog kárpótolni. Keddtől változás jön. Nyugatiasra forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek. A legtöbb helyen még erős fagyokkal indul a reggel, ám nyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be hazánk nagy részét.

Forrás: WXCharts.com

SZERDÁTÓL JÖN AZ ENYHÜLÉS

Szerdára megenyhül az idő, hajnalban az északi völgyekben sem lesz már hidegebb -10 foknál, és napközben helyenként a +10 fokot is elérhetjük. Sok lesz felettünk a felhő, és kisebb csapadék is több helyen előfordulhat: a hidegebb északi, északkeleti tájakon hó, havas eső, máshol eső, zápor. Csütörtökön szárazabb idő jön, a csúcshőmérséklet többfelé a 10 fokot is elérheti, sőt délnyugaton 11-12 fok is lehet. Szegeden és környékén az előrejelzés szerint 9 fokig melegszik a levegő, tehát egy kicsit fellélegezhetünk a kemény fagyok után.

MEGYÉNKBEN IS LEÁLLTAK A KOMPOK

A vízgyűjtő területeken lévő csapadékos időjárás miatt a Tisza is kilépett a medréből Szegednél, reméljük, az enyhe időnek köszönhetően hamarosan elvonul az áradat. Addig a megyénkben is leálltak a kompok:

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb