Közélet

Müller Cecília: Nem lesz vége a koronavírusnak

Nem lesz vége a koronavírusnak – nyilatkozta Müller Cecília, országos tisztifőorvos Tv2 reggeli műsorában, ahol elmondta, hogy a fertőzés újbóli növekedése valószínűleg a vírus mutációinak köszönhető elsősorban.

NEM LESZ VÉGE A KORONAVÍRUSNAK

“Én azt hiszem, hogy nem nagyon lesz vége, hiszen magának a koronavírusnak a természete az, hogy állandóan változtatja a genetikáját. Ez egy ilyen jószág. Tudomásul kell vennünk, hogy olyan módszert kell alkalmaznunk vele szemben, ami ezt valahogy lekövetni képes” – fogalmazott a műsorban az országos tisztifőorvos.

A FERTŐZÉSEK NÖVEKVŐ TENDENCIÁJÁÉRT A VÍRUS MUTÁCIÓI LEHETNEK A FELELŐSEK

Elmondta, hogy a megbetegedések ismét növekvő tendenciát mutatnak, ami a vírus mutációinak köszönhető elsősorban. Nem csak brit, dél-afrikai és brazil mutáns van, amiről a legtöbben beszélnek. A koronavírus olyan természetű, hogy számos mutációja lehet, akár az influenzának – mutatott rá a tisztifőorvos.

AZ OLTÓANYAGNÁL AZ A LEGFONTOSABB, HOGY LE TUDJA KÖVETNI A VÍRUS MUTÁCIÓJÁT

Hangsúlyozta, hogy éppen ezért fontos az oltóanyagok vizsgálata, hogy lássák, még mindig hatásos az a fajta oltóanyag, amelyet különböző cégek gyártottak. A tisztifőorvos szerint éppen ezért nem a hatékonyság fontos elsősorban egy oltóanyagnál, hanem az a képessége, hogy le tudja követni a vírus mutációját. A brit mutáns vírussal szemben az eddigi összes oltóanyag hatékony, a brazil és a dél-afrikai változat esetében viszont már vannak kétségek – írja az Index.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb