Közélet

Megszólalt Botka László az eltűnt képviselő ügyében

Kis késéssel, de megszólalt Szeged polgármestere a hétfőn eltűnt, majd krimibe illő módon előkerült Szabó Bálint ügyében. Közösségi média posztjában Botka László “gyógyszerkezelésre szoruló” embernek nevezi a képviselőt, feleleveníti azt, amikor pert nyert ellene, majd bevet egy Orbán Viktort idéző, klasszikus politikai kommunikácós trükköt.

A kedd este közzétett polgármesteri poszt, változtatás nélkül:

“Nyolc éve, 2013–ban rám törte az irodám ajtaját egy Vas megyéből ideköltözött ember, akit nem ismertem azelőtt, az elmúlt nyolc évben heti rendszerességgel, összesen legalább 150 „leleplező” sajtótájékoztatón beszélt hazugságokat rólam! Mindig bepereltem és nyertem ellene! Tőlem megtarthatta volna a 151. hazugság tájékoztatóját is. Azt azonban nem tűrhetjük, hogy egy gyógykezelésre szoruló ember Szeged rossz hírét kelti!”

Kommunikációs szempontból ügyes, egyben a miniszterelnököt idéző fogás, amikor azt írja, hogy a szóban forgó képviselő igazából nem is az ő, hanem egyenesen “Szeged rossz hírét” kelti. Több kommentelő is megjegyezte a polgármester oldalán, hogy a kormányzati kommunikáció ugyanígy működik, csak Brüsszellel szemben: ha az ország vezetését támadják, akkor a magyarokat támadják. Ugyanez, polgármesteri változatban: ha Szabó Botkát támadja, akkor a városházi narratíva szerint Szegedet támadja.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb