Kikapcs

Kíváncsi vagy, mikor kerülnél sorra? Itt a magyar oltási sorrend kalkulátor!

Mit csinál az unatkozó egyetemista, ha szeretné megtudni, mikor kaphatja meg a Covid-vakcinát? Fejleszt rá egy programot, amely kiszámolja! Pál Tibor, a Veronai Egyetem PhD-hallgatója megalkotta a Covid-19 Oltási Sorrend Kalkulátort, amely a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Központi Statisztikai Hivatal adatai, nomeg a saját magunkról megadott információk alapján megsaccolja, mikor kerülhetünk sorra.

KÍVÁNCSI VOLT, MIKOR UTAZHAT VISSZA VERONÁBA, FEJLESZTETT EGY KALKULÁTORT

„Mivel a jelen helyzetben arra kényszerültem, hogy távoktatás keretében folytassam nemzetközi tanulmányaimat, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mikor kaphatom meg a COVID-19 védőoltást és utazhatok újra külföldre biztonságosan. E kérdés számos ismerősömben felmerült, ami arra késztetett, hogy megalkossak egy kalkulátort ami megoldást adhat a problémára” – válaszolta Pál Tibor fejlesztő a 24.hu-nak.

KIPRÓBÁLTUK: A CIKK SZERZŐJE AZ ELSŐ VAKCINÁT 2021. OKTÓBER 26 ÉS NOVEMBER 23. KÖZÖTT KAPHATJA MEG

Kipróbáltuk.

Az OMNI (mert hogy ez a kalkulátor tisztes neve) az alábbi dolgokra volt kíváncsi:

  • életkorunk
  • idősek otthonában élünk vagy dolgozunk-e?
  • várandósak vagyunk-e? (ez speciel furcsa kérdés volt, férfi vagyok, de mindegy)
  • egészségügyben dolgozunk-e?
  • kritikus infrastruktúrában dolgozunk-e?
  • szenvedünk-e krónikus betegségben?
  • rendvédelmi vagy közigazgatási szervnél dolgozunk-e?

Az elsőre beütöttük a cikk szerzőjéhez tartozó 40-es számot (holy shit), a többinél ott hagytuk az automatikus “nem” opciót. A program villámgyorsan dobta ki a választ:

“A profilod alapján, Magyarországon a COVID vakcinára várakozók száma előtted 1 969 763 és 2 297 549 (fő) közöttre tehető.

Kiindulva abból, hogy az illesztett trend alapján a beoltottak száma a mai nap 9 332 ami körülbelül 700-al növekszik hetente, valamint a biztos oltásfelvevők aránya 38%, az első adag vakcinát várhatóan 2021. október 26. és 2021. november 23. között kaphatod meg.

A második oltást 2021. november 19. és 2021. december 17. között kaphatod meg.”

Hupsz, a jelek szerint ez még odébb van. Ha szeretnéd megtudni, mit dob Neked, kattints IDE, teljesen ingyenes és még regisztrációhoz sem kötött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb