Közélet

Napi összefoglaló: Müller Cecília szerint itt a harmadik hullám, előreláthatólag a nehézfémszennyezés nem éri el Szegedet

Az adatok szerint egyértelműen emelkedő szakaszba lépett a fertőzöttek száma, így a koronavírus-járvány harmadik hullámának kezdetéről beszélhetünk – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai tájékoztatóján. Eközben egy Románia területén lévő bányameddőből származó nehézfémszennyezés érte a Szamost. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kiadott közleménye szerint előreláthatólag a nehézfémszennyezés nem éri el Szegedet.

ELSZABADULTAK A COVID – SZÁMOK: 2853 ÚJ ESET AZ ORSZÁGBAN, SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN 140

Nem jó hírek, kis-péntekre: 2853 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 104 beteg. Csongrád-Csanád megyében 140 új esetet regisztráltak 24 óra alatt. Mi lesz így Veled, nyitás?

MÜLLER CECÍLIA: ITT A HARMADIK HULLÁM

Az adatok szerint egyértelműen emelkedő szakaszba lépett a fertőzöttek száma, így a koronavírus-járvány harmadik hullámának kezdetéről beszélhetünk – közölte Müller Cecília, országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG: ELŐRELÁTHATÓLAG A NEHÉZFÉMSZENNYEZÉS NEM ÉRI EL SZEGEDET

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság kiadott közleménye szerint előreláthatólag a nehézfémszennyezés nem éri el Szegedet. A szakemberek arra számítanak, hogy a várhatóan szombaton Tiszalökig jutó anyag hígulásának mértéke már olyan mértékű lesz, hogy a szennyezés megszűnik, az ártalmas komponensek mennyisége a határértékek alá süllyed.

MEGMUTATJUK, HOGYAN TÁROLJÁK SZEGEDEN A VAKCINÁKAT

Mínusz 20 fokos hűtőben tartják az SZTE SZAKK Központi Gyógyszertárában a Szputnyik V vakcinákat, tette közzé hivatalos Facebook oldalán a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a hírt, de a posztból az is kiderül, hogyan tárolják a többi hozzánk érkezett oltóanyagot.

MEGSZÓLALT SZABÓ BÁLINT

A hétfőn elveszett, majd a James Wan filmeket idézően zavarosan előkerült szegedi képviselő először adott magáról életjelet a közösségi médiában. A nem túl hosszú, csütörtök délutáni posztban Wass Albert – Üzenet haza című verséből idéz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb