- Hirdetés -
- Hirdetés -
Szegedi Arcok

Már három teszt kell az Angliába utazáshoz, de legalább az elsőt megcsinálhatod Szegeden

- Hirdetés -

Hétfőtől újabb szigorításokat vezettek be Angliában, így nem elég az indulás előtti koronavírusteszt az országba lépéshez. Az új szabályok értelmében a beérkezőkre tíznapos karantén vár, amely során további két vizsgálatot kell elvégezni. A jó hír viszont az, hogy az első tesztet, magyar árakon még itthon, Szegeden is elvégezheted a Whitelab állomásán.

BEKEMÉNYÍTETTEK AZ ANGOLOK

A Blöff állandó poénja, hogy Avi kuzin rettenetesen utál Londonba utazni. Ami biztos, hogy hétfő óta még jobban kicsapná nála a biztosítékot a szigetország legújabb rendelete, mivel a sokszor különutas angolok most is alaposan megszigorították az országba lépés szabályait. Talán a brit vírusmutánsból lett elegük, talán csak már maguk mögött hagynák ők is a járványt, de biztos, hogy most már gyakorlatilag három koronavírusteszt kell ahhoz, hogy valaki szabadon mozogjon Angliában.

A hétfőn életbe lépett szabályozás lényege a következő:

  • Már a Nagy-Britanniába utazást is csak 72 óránál nem későbbi vírusteszttel lehet megkezdeni – ez már egy hónapja így van.
  • Érkezést követően 10 napos karanténba kerülnek az utazók.
  • A 10 napos karantén alatt két tesztet kell elvégezni: egyet legkésőbb a 2. napon, a másikat legkorábban a 8-on.
  • Amennyiben bármelyik tesz pozitív lesz, az egész 10 napos karantén elölről kezdődik.
  • A szűrővizsgálatokat előzetesen le kell foglalni, együttesen 210 fontba, körülbelül 86 ezer forintba kerülnek.

A beutazóknak egy kormányzati portál foglalta össze a teendőket, a díjakat így is, úgy is ki kell csengetni, de részletfizetés kérhető.

HA ANGLIÁBA KELL MENNED, AZ ELSŐ TESZTET MÉG ITT CSINÁLTASD MEG!

A tíznapos kinti procedúra alól nem mentesülsz, de a három kötelező tesztből az elsőt 24 órán belül megcsináltathatod sorban állás nélkül a szegedi Whitelab ponton. A pláza parkolójában december óta működő laborállomás a magyarországi hatósági áron dolgozik, azaz koronavírus vizsgálat 19 500 forintba kerül, de ha egy nap alatt nem kapod meg a szűrés eredményét, akkor ingyenes volt számodra a vizsgálat. A teszt eredményét ráadásul akár idegennyelven is kérheted.

A PCR-teszt mellett jó ötlet lehet a kombinált vizsgálat is, amely azt is képes kimutatni, hogy a betegséget influenza vagy koronavírus okozza-e. Az eljárás lényege, hogy elég csak egyszer mintát venni a garatból, a laborban már külön ki tudják szűrni, hogy mely vírus okozta a tüneteket, természetesen ezen kívül továbbra is igényelhető antigén gyorsteszt is 9500 forintért, amelynek az eredménye már negyed óra múlva a kezedben lesz.

Aki biztosra szeretne menni, és el szeretné kerülni a várakozást, az a Whitelab oldalán egyszerűen és gyorsan foglalhat időpontot a vizsgálatra a hét bármelyik napján.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb