Mindenmás

Napi pakk, szombat: magyar-szerb meccsel avatják a Tiszavirág Sportuszodát, maradnak a felhők

Felhősen indul, de aztán egy kicsit barátságosabbra fordul majd a szombat Szegeden, és ma felavatják a térség legmodernebb fedett uszodáját, a Tiszavirág Sportuszodát. Stílszerűen egy magyar-szerb meccsel esik át a vízkereszten a létesítmény, és ez az nap, amikor megszületett Kurt Cobain és Rihanna is. Főzz egy erős feketét, és vesd bele magad a hétvégébe a Szeged365-tel!

MAI SZEGEDI NÉVNAPOSOK

AladárÁlmos, Amadil, Amáta, Elemér, Leó, Leon, Leona, Lionel, Paula, Pauletta, Paulin, Paulina, Polett, Szilvánusz, Tira, Tíra – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Az amerikai Virginiában élő Cummin-család öt gyermeke született ezen a napon, mindegyikük különböző évben. Az első 1952-ben, a második 1953-ban, a harmadik 1956-ban, a negyedik 1961-ben, az ötödik pedig 1966-ban. A Cummin szülők hét gyermeket neveltek fel, közülük ötnek, Catherine-nek, Carolnak, Charlesnak, Claudiának és Ceciliának egy napon, február 20-án van a születésnapja.
  • 177 éve született Munkácsy Mihály festőművész, az Ecce homo, Krisztus Pilátus előtt és a Golgota alkotója.
  • 110 éve látta meg a napvilágot Énekes István olimpiai bajnok ökölvívó, aki 29 alkalommal volt tagja a magyar válogatottnak.
  • 109 éve megszületett Pierre Boulle francia író, a Híd a Kwai folyón és A majmok bolygója szerzője.
  • 96 éve jött világra Robert Altman amerikai filmrendező, író, producer, forgatókönyvíró, a Nashville, A játékos és a MASH direktora.
  • 94 éve megszületett Sidney Poitier Oscar-díjas amerikai színész, rendező. 1963-ban a Nézzétek a mezők liliomait című filmben nyújtott alakításáért kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.
  • 77 éve először jelent meg a Batman és Robin képregényként.
  • 55. születésnapját ünnepli Cindy Crawford amerikai szupermodell.
  • Ma lenne 54 éves Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese.
  • 33 éves lett Rihanna Grammy-díjas barbadosi énekesnő, dalszövegíró, producer, modell, színésznő, táncos, divattervező és Barbados tiszteletbeli kulturális nagykövete.

MARADNAK A FELHŐK SZEGEDEN

Ha kirándulást terveztél a hétvégére, akkor ki kell ábrándítanunk: felhősen, sőt esősen indul majd a szombat, de délutánra már legalább egy kicsit jobbra fordul majd az idő Szegeden.

MAGYAR-SZERB MECCSEL AVATJÁK FEL A TISZAVIRÁG SPORTUSZODÁT

Igazi pólós rangadóval avatják fel a vadonatúj és hipermodern Tiszavirág Sportuszodát: 15:00 órától a magyar és a szerb férfi válogatott méri majd össze az erejét. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti majd.

HÍGUL A SZENNYEZŐDÉS KONCENTRÁCIÓJA A TISZÁBAN

Fokozatosan hígul a Romániából csütörtök hajnalban a Szamoson át érkezett szennyezés – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken. A nehézfémek koncentrációja a Tisza bő vízhozamának köszönhetően Vásárosnaménynál már két és félszeresre oldódott. 

ISMERD MEG A SZEGEDI GUINNESS-REKORDER LUFIHAJTOGATÓT!

Hogyan lesz egy közgazdászból világhírű lufihajtogató? Erről mesél nekünk Csatai Gergő, lufihajtogató, Guinness Világrekorder és előadóművész, aki egészen professzionális szintre emelte a lufihajtogatást, saját bevallása szerint nincs olyan kívánság, amit ne tudna meghajtogatni. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb