Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: lufiból hajtogatott Vasember, vagy akár Müller Cecília? – a Guinness Világrekorder szegedi Csatai Gergő előtt nincs lehetetlen

Hogyan lesz egy közgazdászból világhírű lufihajtogató? Erről mesél nekünk Csatai Gergő, lufihajtogató, Guinness Világrekorder és előadóművész, aki egészen professzionális szintre emelte a lufihajtogatást, saját bevallása szerint nincs olyan kívánság, amit ne tudna meghajtogatni. A szegedi művész alkotásaival pedig már bejárta a világot: Las Vegason keresztül egészen Moszkváig eljutott hazánk legnevesebb lufihajtogatója, aki 2019 augusztusában bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is.

Fotó: lufidoboz.hu

Sz365.: Hogyan lesz egy közgazdászból világhírű lufihajtogató?

CS.G.: A pályám egy szerencsés véletlennek köszönhető. Több, mint tíz éve, egy rendezvényszervező cégnek dolgoztam és az egyik nagy eseményünkre, nem találtunk lufihajtogatót egy gyereksarokba. Akkor megkérdezte a főnököm, nem lenne – e kedvem beugrani a lufis helyett, és úgy gondoltam, ez egy tök vidám dolog, csapjunk bele, és elvállaltam. És annyira megtetszett, hogy azóta teljesen benne ragadtam.

Fotó: Csatai Gergő

“Nem is a lufihajtogatás volt számomra a nagy szerelem, hanem nagyon szerettem szórakoztatni az embereket. Már megtanultam nagyon fiatalon zsonglőrködni, – 14 évesen négy labdával zsonglőrködtem -, egykerekezni, gólyalábazni, és bűvészkedni. A lufikban egy plusz lehetőséget láttam arra, hogy emberek között lehessek, szórakoztassak, hogy valami olyasmit mutassak, ami nem hétköznapi, ami egy kicsit ámulatba ejtő” – mesélte Gergő.

Fotó: Csatai Gergő

Sz365.: Hogyan kerültél be a Guinnes Rekordok Könyvébe?

CS.G.: A Guinnes világrekord arról szólt, hogy öt megadott lufi figurát kellett bekötött szemmel a lehető leggyorsabban meghajtogatni. A rekordszövetség olyan figurákat adott meg, mint a cica, virág, kutya, kard, csiga, és a hernyó. Pontosan úgy zajlik, hogy a lufit felfújva adogatják neked, miközben te bekötött szemmel készíted a figurákat, és nekem sikerült ezt 44,25 másodperc alatt a leggyorsabban elkészítenem.

Fotó: Csatai Gergő

SZ365.: Nem olyan régen elindítottad a Lufidoboz online ajándékküldő weboldalt, miről szól ez a lehetőség?

CS.G.: A Lufidoboz ötletét, a koronavírus – helyzet hívta életre, hiszen a járvány miatt nem tudok zsúrokra járni, nincsenek nagy rendezvények, eltűnt mindenféle fellépési lehetőség, viszont rengetegen írtak, hogy szeretnének tőlem lufifigurát rendelni. Az ország több pontjáról, Győrből, Balatonvilágosról, vagy éppen Nyíregyházáról érkeztek a levelek. Ekkor elkezdtem azon gondolkodni, hogyan tudnám elpostázni az emberek számára úgy a lufikat, hogy azok sértetlenül érkezzenek meg. Nagyon sok próbaküldés után végül sikerült egy olyan ajándékküldő szolgáltatást összerakni, ahol bárki részére, egy kis kedves üzenet mellett, az általa kért lufifigurát el tudom juttatni az ország bármelyik pontjára.

Fotó: Csatai Gergő

“A héten léptem át a 100 elküldött dobozt, és eddig mindegyik odaért épségben. Olaszországból egy ottani léggömbgyártótól rendelem a léggömböket, akik top kategóriás lufikat gyártanak, így garantálható, hogy a megérkezést követően is egy jó hat napig még szép legyen a lufifigura” – árulta el Gergő.

Fotó: Csatai Gergő

Sz365.: Mi volt a legextrémebb kérés, amivel találkoztál?

CS.G.: Egyszer kértek tőlem Müller Cecíliát, és utána annyira tetszett mindenkinek, hogy rendeltek még belőle. A legelső feladott dobozok egyike volt. Mostanában egyre többször felnőttek, és nem gyerekek részére rendelik a lufifigurákat, hiszen szerencsére, mindenki egy kreatív ajándék lehetőséget lát benne. Most például Star Wars-os figurákat fogok csinálni, unikornist is küldtem már, sőt nagyon sok 90-es évekbeli mesefigurát is kérnek felnőtteknek.

Fotó: Csatai Gergő

Sz365.: Van -e a lufifigurák között személyes kedvenced?

CS.G.: Személyes kedvencem az a lufifigura, amit egyszer én találtam ki, gyerekkorom meséjének, Bátor, a gyáva kutya című mesének a hősét, egy rózsaszín nagyon ijedős, nagyon félős kutyát alkottam meg. Úgy készült, hogy volt egy szabadnapom, és csak a saját magam örömére csináltam. Utána annyira megtetszett egy hölgynek, hogy rendelt is egyet, mert a párjának is ez a figura volt a gyerekkori kedvence. Nagyon szerettem ezt a figurát hajtogatni, nagyon kedves volt nekem is.

Ha kíváncsi vagy még több lufis érdekességre, hallgasd meg a teljes beszélgetést:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb