Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: rockballadát hozunk délután, és elviszünk pár amerikai nemzeti parkba is

Meseszépnek ígérkezik a délután, de ha a kinti túra helyett inkább a benti nyugalomra vágysz, akkor is tudunk pár jó programot: igaz, csak virtuálisan elkalandozunk a Yellowstone gejzírjei és a Grand Canyon fenséges hasadékai közé, valamint beülünk a Kőműves Kelemen című rockballadára is. Söröket a kézbe, és jöhet a lazulás a Szeged365-tel!

KEZDD A DÉLUTÁNT DEÁK KRISTÓF FILMRENDEZŐVEL!

A Mindenki Oscar-díjas alkotója, Deák Kristóf lesz a STARTart vendége 17:00-tól. Kristóf 2014 óta szabadúszó vágóként és rendező-forgatókönyvíróként dolgozik. Többek között ő rendezte a Hacktion sorozat első két évadjának epizódjait, az Oscar-díj nyertes Mindenki, és a többszörös díjnyertes A legjobb játék c. kisjátékfilmeket, és a Foglyok c. egész estés tévéfilmet. 2020 őszén kezdte első nagyjátékfilmje, Az unoka forgatását, amely egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva.

BEFEKTETNÉL? AKKOR ITT A HELYED!

A Tőkeportál Kanapé Pitch sorozatának következő epizódja 17:00-kor kezdődik, amelyen te is részt vehetsz, ha épp befektetnél. Ismerd meg a befektetés-célú kampányokat és légy a sikerük részese! Segítsd a támogatás-célú kampányokat, hogy együtt jobbá tegyék a világot!

LÁTTÁL MÁR ROCKBALLADÁT? ITT AZ IDŐ, HOGY ELKEZDD!

18:30-kor kezdődik a Szörényi – Bródy duó kevéssé ismert remekműve, a Kőműves Kelemen előadása. „Alkotni születtünk erre a földre, nemcsak megélni szép napokat.” Ez Kőműves Kelemen hitvallása, amelynek jegyében az épülő Déva váráért hajlandó feláldozni a legdrágábbat számára: a feleségét. De vajon mennyire tartós és áldott az eredmény, ha az ára egy ártatlan ember élete? 

BARANGOLD BE VELÜNK A GRAND CANYONT!

Este 19:0-tól érkezik az Eupolisz szervezésében az amerikai nemzeti parkokat bemutató virtuális utazás, ahol lehetőséged nyílik bepillantani egy-egy távoli (vagy épp közeli) ország életébe, lakóinak mindennapjaiba, és felfedezheted Földünk legkülönlegesebb szegleteit. Az ingyenes eseményhez itt lehet csatlakozni.

MÉG MINDIG NAGYON JÓ FILM A VELENCEI KALMÁR

És ma 21:00-tól te is megnézheted a Filmboxon. A 16. századi Velencében járunk. Bassanio fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniotól egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szépséges Portia kezét. Azonban Antonio minden vagyonát bárkáinak szállítmányaiba fektette. Felkeresik hát a zsidó uzsorást, Shylockot. Bár Antonio korábban már többször kifogásolta az uzsorás lelketlen üzleteit, amiért Shylock neheztel is rá, most üzletet kell kötniük. Shylock feltétele: ha Antonio nem tudja időben törleszteni a kölcsönt, akkor kivághat egy fontnyi húst a testéből. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb