Közélet

Közel 300 szegedi orvos nem hajlandó aláírni a szerződését

A tisztázatlan feltételek miatt Szegeden közel 300 orvos nem akarja aláírni az egészségügyi szolgálati jogviszonyra való áttérésről szóló szerződéseket – értesült a Telex. Több sikertelen tárgyalási forduló után a helyzet most ott tart, hogy a klinikák és osztályok vezetőinek össze kell írniuk, hány orvos nem fogja folytatni a munkát Szegeden.

AZ ALAPILLETMÉNY FELETTI PÓTLÉKOKAT ÉS BÉRKIEGÉSZÍTÉSEKET HIÁNYOLJÁK

A szegedi orvosok hétfőn és kedden kapták meg a szerződések tervezetét, a legfőbb kifogásuk az, hogy a szerződések nem tartalmazzák az alapilletményen felüli pótlékokat és bérkiegészítéseket. Több egyeztetés is zajlott az orvosok és a klinikai központ vezetése között, de ezek egyelőre nem nyugtatták meg a kedélyeket. 

KÖZEL 300 SZEGEDI ORVOS NEM HAJLANDÓ ALÁÍRNI A SZERZŐDÉST

„A változatlan formájú határozatlan időre szóló szerződéseket nem áll módunkban aláírásunkkal ellátni” – olvasható abban a levélben, amelyet a szegedi aneszteziológiai és intenzív terápiás intézet, az arc-, állcsont és szájsebészeti klinika, a gyermeksebészeti osztály, az ortopédiai-, a sebészeti-, az idegsebészeti-, az urológiai klinika, a szívsebészeti osztály, a sürgősségi betegellátó önálló osztály orvosai írtak Lengyel Csabának, a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ vezetőjének. A tiltakozáshoz azóta a portál információi szerint csatlakozott a szemészeti, a nőgyógyászati klinika és a gyermekklinika orvosi gárdája is. A Telex szerint így már közel 300 orvos nem hajlandó aláírni a szerződést. Ha március elsejétől nem lesz szerződésük, onnantól nem dolgozhatnak a klinikákon, ennyi orvos távozása súlyos fennakadásokat okozhatna a megyei ellátásban.

HÉTFŐ ÉJFÉLIG HOSSZABBÍTOTTÁK MEG A SZERZŐDÉS-ALÁÍRÁSI HATÁRIDŐT

Lengyel Csaba arra kéri a a klinikák és osztályok vezetőit, hogy adják meg az esélyét adnak, hogy sikeresen bonyolíthassák le az egyeztetéseket. Miután számtalan kérdés vár még tisztázásra, a szerződések aláírásának határidejét az egész országban február 28., vasárnap helyett hétfő éjfélig hosszabbították meg.

Forrás: Telex

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb