Blog

PénzügyesAnyu Blog: Te magánorvoshoz fogsz járni március 1. után, vagy a közellátást választod?

Tény, hogy ha akut problémád volt, akkor nem vártál eddig sem az állami egészségügyi ellátásra, de most már az orvosok számára jogszabályba is foglalták: nem kezelheti betegét ugyanazzal a problémával a magán- és közellátásban.

Ez a gyakorlatban azt fogja jelenteni, hogy ha elmész magánrendelésre az orvosodhoz és ő egy MRI vizsgálatot, vagy CT-t rendel el, akkor nem mehetsz be állami intézménybe egy ilyen vizsgálatra, ezt is magán úton kell finanszíroznod! Sőt, meg sem műthet az orvos, ha magánrendelésen jártál nála…Jó hír annak, aki november 18-a előtt lett beteg, rá nem vonatkozik a rendelet. Kivételt képeznek ezen kívül talán a nőgyógyászok is, de még nincs minden részlet tisztázva.

MI LEHET A MEGOLDÁS?

A megoldás sokak számára a privát egészségbiztosítás fogja jelenteni, ahol számos lehetőség, csomag közül tudsz választani. Már korábban is írtam erről cikket, amiben elolvashatod nagy vonalakban, hogy milyen lehetőségeid vannak:

Akkor, mint lehetőség mutattam be a szolgáltatási csomagokat és sokan lehet úri huncutságnak is gondolhatták ezt a fajta védelmet. Most viszont Szegeden is jelentős problémát okozhat, hogy új szerződést íratnak alá az orvosokkal és sokan közülük még mindig nem tudják, hogyan fognak dönteni:

Előző írásomat azzal egészíteném ki, hogy már lakásbiztosításhoz (tényleg lakásbiztosításhoz) is tudsz olyan kiegészítőt választani, ami tartalmaz ilyen jellegű szolgáltatást kb. évi 12 000 Ft-os plusz díjért.

Maga a csomag évi 250 000 Ft-os keretet határoz meg és MRI, CT, Cardio-CT, PET-CT vizsgálatokra jogosítja az egy lakcímen és életvitelszerűen is együtt lakó közeli hozzátartozókat, élettársat, ráadásul életkori megkötés nélkül. Ha az előző cikkemben megjelölt biztosítások díjai nem a te pénztárcádnak megfelelőek, érdemes átgondolni, hogy egy drágább lakásbiztosítás keretében mégis válassz egy ilyen megoldást.

Így előzetes bejelentést követően, hosszú várakozás nélkül tudod igénybe venni a nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokat, ráadásul a nap 24 órájában rendelkezésre áll egy orvosi call center, ahol további segítséget kaphatsz egészségügyi problémáddal kapcsolatban.

Most valószínű elgondolkodtál, hogy mennyibe kerülne ez a saját otthonod tekintetében! Ne félj kérdezni a lenti elérhetőségeken!

Dr. Szilágyi-Németh Lilla- PénzügyesAnyu, a Nelson Biztosítási Alkusz Zrt. és a Bankmonitor Partner Kft. független pénzügyi szakértője, Faceboook- PénzügyesAnyu, Instagram:penzugyesanyu Email:[email protected], Telefon: 30/799-5960 www.penzugyesanyu.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb