Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: kézműves vásár, Quimby koncertfilm és Ryan Gosling szombat délutánra

Két hete nagyon nagyot ment, így nem csoda, hogy most is tárt karokkal vár a Szent István téri kézműves vásár. Emellett számot ad a Quimby az elmúlt egy év nehézségeiről, és egy nagyon nagyon stílusos és humoros filmet is ajánlunk szombatra.

MA IS LESZ KÉZMŰVES VÁSÁR A SZENT ISTVÁN TÉREN

Két hete hatalmas pörgés volt a Szent István téren, ahol a 2021-es, első blikkre rendezvénymentesnek ígérkező év első rendezvényét tartották. A kézműves vásár telt házzal pörgött, akkor a szervezők azt ígérték, innentől két hetente rendszeresen élettel töltik meg az Öreg Hölgy környékét, sőt, ha a járványügyi korlátozások engedik, előbb-utóbb a víztorony is látogatható lesz a rendezvény ideje alatt.

DÉLUTÁN LEGYETEK JÓK, HA TUDTOK!

Délután 15:00 órától kezdődik a Legyetek jók, ha tudtok című előadás. Az 1500-as évek Rómájában játszódó színdarab Néri Szent Fülöp életét dolgozza fel, aki nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll.

ONLINE SZEREPJÁTÉK IS VÁR MA

A 16:00-kor kezdődő Mesterségem címere/Döntések kora szerepjáték a középkor világába repíti vissza a résztvevőket, ahol a döntéseik határozzák meg, mivé válnak. Lehetnek hős lovagok, gazdag kereskedők, céhes mesterek, de akár szegény parasztok is, mindeközben pedig megismerhetik a középkori mindennapi élet egy-egy kisebb szeletét.

EGY KONCERTFILMMEL VALL AZ ELMÚLT EGY ÉVRŐL A QUIMBY

Mi történik Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarával egy világjárvány idején? Hogyan birkózik meg a Quimby frontemberük távollétével? Erről szól ez a koncertfilm, amelyben Livius, Dódi, Faszi, Fefe és Szilárd őszintén vall az elmúlt egy év érzelmi hullámvasútjáról. A film igazi főszereplője azonban a közös örömzenélés, amelyhez csatlakozott Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából, Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & the Barbies zenekarból, Papp Szabi, a Supernem frontembere és Bodor Áron az Esti Kornélból. Ők a legkedveltebb Quimby-dalokat erre a különleges alkalomra új köntösbe öltöztették. Részletek itt.

GOSLING ÉS CROWE VÉGIGVERI HOLLYWOODOT

Mi a jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál? Két tökös és nagypofájú nyomozó. Igaz, az egyik inkább csak verőlegény, a másik meg a világ leggázabb detektívje, de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jók nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő kérésére annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java… A Rendes fickók 23:20-kor kezdődik az RTL II-n.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb