BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: tavasszal érkezik a magyar világháborús film

A második világháború szovjet frontján szolgálatot teljesítő magyar alakulatok közel sem egyszerű mindennapjaiba enged betekintést Nagy Dénes alkotása, a Természetes fény. A film az első előzetes alapján meglehetősen ígéretesnek tűnik, ráadásul színvonalra sem lehet panasz, ugyanis beválogatták az idei Berlinale versenyprogramjára is.

A második világháború szovjet frontján a Don kanyarulatának biztosítása mellett partizánvadász feladatokat is bíztak a magyar katonákra. Az utóbbiak feszültséggel és borzalmakkal teli életébe enged bepillantást a Természetes fény. A film előzetesét a legrangosabb filmes szaklap, a Variety hozta ki, így angol feliratot is kapott, és elsősorban az erős hangulatisággal operál.

A Závada pál regényéből készült történet középpontjában Semetka István áll, aki egy magyar partizánvadász alakulatban szolgál a Brjanszki erdőben. Az alakulaton rajtaütnek a partizánok, a harc során komoly veszteségeket szenvednek, amely rettenetes megtorlást von maga után. Bár tűzharcokat is láthatunk, ténylegesen inkább az erős atmoszféra és a pszichológiai háttér adja majd meg a film feszültségét.

A főbb szerepekben Szabó Ferenc mellett Bajkó László és Franczia Gyula látható. A film várhatóan tavasszal kerül forgalmazásba, így ekkor tekintheti majd meg a magyar közönség is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb