Közélet

Kásler Miklós szerint további szigorítások jöhetnek, akár még üzleteket is bezárhatnak

A harmadik hullámban a járvány felerősödésével és a fiatalabb korosztályokat is jobban fenyegető, 70 százalékkal fertőzőképesebb brit mutáns gyors terjedésével, amikor a vakcináció mértéke több hét múlva éri el csak azt a szintet, ami megfékezheti a felfutást, indokolt lehet további szigorítások bevezetése, mondta el Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere, a Blikknek adott interjújában.

TOVÁBBI SZIGORÍTÁSOK JÖHETNEK

“Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki” – fogalmazott a miniszter, majd elmondta, a további korlátozások között elképzelhetőnek tartaná az iskolák bezárását, a tavaszi szünet előrehozását vagy meghosszabbítását, illetve az élelmiszerboltokon és gyógyszertárakon kívüli üzletek nyitvatartásának szigorítását.

Fotó: koronavirus.gov.hu

16 EZER LÉLEGEZTETŐGÉP ÁLL RENDELKEZÉSRE

A második hullám csúcsán 674 beteg volt lélegeztetőgépen, miközben már a járvány előtt is 1600 készülék állt rendelkezésre. Ennek ellenére az Orbán-kormány 16 ezer gépet szerzett be  300 milliárd forint értékben. A tárca vezetője erről azt mondta, hogy  a járvány felszálló ágában vagyunk ismét, ezért van szükség a készültségre a kórházakban – olvasható az Index cikkében.

“Nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához” – közölte Kásler Miklós.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb