Kikapcs

Szabad a strand a Laposon és a Sárgán?

Tisza parti városként a nyári forróságban nem meglepő, ha a város lakói a hűs habokban megmártózva a folyóparton töltik a szabadidejüket, annak ellenére is, hogy az elmúlt években hivatalosan, nem volt szabad strandja Szegednek. A város idén elfogadott költségvetéséből 30 millió forintot szánnak a Lapos és a Sárga infrastrukturális fejlesztésére. A szegedi Fidesz képviseletében, a mai napon Német Ferenc önkormányzati képviselő és Haág Zalán, a szegedi KDNP frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a Laposon.

“Szegediként nagyon sokat jártam a Laposra az elmúlt évtizedekben, és nem csak ide, hanem a Sárgára is, ott tanultam meg úszni gyermekkoromban. Úgy látom, hogy a szegedieknek igényük van arra, hogy megmártózzanak a Tiszában, hűsöljenek, napozzanak a folyó partján, főleg a környékbelieknek nyújtana ez a hely kézenfekvő megoldást. Tavaly azt figyeltük meg, hogy habár hivatalosan egy szabad strandja sincs nyitva a városnak, a Tisza partja mégis teli van fürdőzőkkel. A szegediek szeretnék, hogy legyen egy szabadstrandja a városnak, már csak a politikai szándék kell, ahhoz, hogy ez meg is valósulhasson” – árulta el helyszíni tudósítónk, Bartok Zsófi kérdésére Német Ferenc.

A politikus arról is beszámolt, hogy a költségvetésben a szabad strandra szánt keretből mosdókat, öltözőket, tusolókat építenének, büfét üzemeltetnének, céljuk, egy szórakozásra, kikapcsolódásra alkalmas, kulturált környezet kialakítása, ami visszaidézi a régmúlt szegedi szabad strandok hangulatát, amikor a terület rendezett és ápolt volt, itt focizhattak a szegediek, üzemelt a helyszínen vízimentő bázis, és bójasor jelölte a Tisza mélységét a fürdőzőknek.

“A legfontosabb tervünk, hogy az erre a területre beütemezett költségvetési forrás idekerüljön, és megvalósuljon itt az a szabad strand, ami minden szegedi érdekeit szolgálhatná” – közölte Német Ferenc, aki arról is beszámolt, már az idei szezonra tervezik a nyitást, tehát, ha minden jól megy, június 15-től lesz szabad strandja Szegednek.

Nézd meg helyszíni riportunkat a sajtótájékoztatóról az alábbi linken:

Fotók: Lapos Beach Facebook oldal, Szalai Gergely, Szivos Sándor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb