GasztroSzegedi Arcok

Vakcinás csokinyuszival készül a húsvétra a maszkos mikulással világhíressé vált, tiszteletbeli szegedi cukrász

Tavaly év végén nagy sikert aratott, Rimóczi László lajosmizsei csokimesternek, a Magyar Grillázs Szövetség elnökének maszkos csokimikulása, mely Amerikától kezdve, Tokión át, Kanadáig bejárta a fél világot. A tiszteletbeli szegedi cukrász idén tavasszal szintén a világhelyzethez igazodva készül a húsvétra, így áprilisban az ünnepekkor ezúttal vakcinás csokinyuszi lesz a sláger.

ÍGY NÉZNEK KI A VAKCINÁS CSOKINYUSZIK

Ahogy a képeken is jól látható a cukrászmester egy fémszínű fecskendőt adott a vidáman mosolygó soványabb, kövérebb nyuszik kezébe, sőt, a tavasz hírnökeként egy fehér kis százszorszép is pihen a műszeren.

A MASZKOS MIKULÁS ELNYERTE A MAGYAR ÉDESSÉGGYÁRTÓK SZÖVETSÉGÉNEK INNOVÁCIÓS DÍJÁT IS

A maszk a múlté, most már pozitív üzenetre van szükség – ezzel indokolta a hvg.hu-nak Rimóczi László, miért vakcinát adott húsvétra készülő csokinyuszijai kezébe. Rimóczi László cége, a Rimóczi-Art Kft. a Maszkos Mikulásnak köszönhetően a napokban átvehette a Magyar Édességgyártók Szövetségének innovációs díját is. Sánta Sándor, a szövetség elnöke azzal indokolta az elismerést, hogy a Maszkos Mikulás túlmutat azon a szemléleten, amely az élelmiszer-innovációt kizárólag a receptúrák változtatásával köti össze – írja cikkében a hvg.hu.

Fotó: Rimóczi László Facebook oldala

SZEGEDEN IS GYÖNYÖRKÖDHETTÜNK MÁR A NEVES CUKRÁSZ CSOKI MŰALKOTÁSAIBAN

Rimóczi László neve nem ismeretlen a szegediek körében, ugyanis számos csokiból készült igazán mesteri műalkotás fűződik a nevéhez, amit kóstolhattunk, vagy egyszerűen csak gyönyörködhettünk benne. Például az ÁRKÁD Szeged Csokoládéfesztiválján, melynek a cukrász állandó résztvevője: ő készítette el anno a szegedi Dóm 400 kilogrammos, három és fél méter magas, 4×3 méter alapterületű mását grillázsból, 2013-ban a Szeged Plazaban.

De neki köszönhettük a Szeged belvárosát mintázó terepasztal ehető épületeit is, melyek között a Tisza olvasztott csokoládé változata hömpölygött az ÁRKÁD Szeged alsó szintjén, 2018-ban.

Rimóczi László nevét dicséri a szintén a szegedi csokifesztiválon ehető grillázsból megépített: Belvárosi híd, Szőke Tisza gőzös, Móra Ferenc Múzeum, és a Novotel épülete is.

A neves cukrászt Bartok Zsófi kolléganőnk csípte el egy interjúra, ahol mesélt a vakcinás csokinyuszitól kezdve a maszkos mikulásért kapott díjon át mindenféle édességről:

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb