- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Beszüntetik a makói Continental sztrájkot, szent a béke?

- Hirdetés -

Véget ért a sokáig Neverending Story-nak tűnő makói Continental sztrájk: a cég vezetősége csütörtök felajánlotta a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig, a csütörtök estig tartó megbeszélésen pedig mindhárom szakszervezet elfogadta a javaslatot. Mint a vállalat késő esti közleményéből megtudtuk, az MGSZ beszünteti a 2021. március 2. kedden 14:00- kor megkezdett határozatlan idejű sztrájkot.

A vállalat csütörtök esti közleménye, változtatás nélkül:

- Hirdetés -

A mai napon bejelentett, 2021. március 8. hétfőtől kezdődő országos korlátozások következtében a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látjuk szükségesnek a munkatársaink és családjaik védelmének érdekében.

Jövő hétfőtől alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez, a kisgyermekes szülőknek megoldást kell találni az óvodák és iskolák átmeneti bezárásának következményeire és a további intézkedésekre is fel kell készülnünk, az egészségünk védelmében. Ezért ma délután azt a döntést hozta vállalatunk, hogy felajánljuk a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig. Ma délután már megosztottuk ezen javaslatunkat mindhárom szakszervezetünkkel, azaz az CDFSZ, MGSZ és MTSZSZ képviselőivel, melyre a felek nyitottságot mutattak. Az így helyreállítandó munkabéke mellett 2021. december 31- ig mindhárom szakszervezetünk bevonásával szeretnénk az új kollektív szerződést megkötni.

Bízunk benne, hogy az érdekképviseletek támogatják a lépést, melynek egyeztetésére meghívtuk a feleket ma estére.

A közleményhez jött egy frissítés is, amely azt írja, a késő estig tartó megbeszélésen mindhárom szakszervezet elfogadta a vállalat azon javaslatát, hogy a korábbi kollektív szerződést határozott időre, 2021. év végéig visszaállítsák és folytassák az új kollektív szerződés tárgyalását. Az MGSZ a megbeszélésen kijelentette, beszüntetik a 2021. március 2. kedden 14:00- kor megkezdett határozatlan idejű sztrájkot.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb