Közélet

Orbán Viktor: március 8-án maradhatnak a virágboltok, tragédia lesz, ha nem lépünk (frissítve)

Izgalmasan indul a reggel: a csütörtöki kormányinfón bejelentett korlátozásokat most Orbán Viktor miniszterelnök követi a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Erősen kezdett a kormányfő, mint mondta, “tragédia lesz, ha most nem lépünk.” A legfontosabb tételek, ma reggelről:

  • Húsvét környéki nyitás jöhet,
  • Minden ágazatra kiterjesztik a bértámogatást,
  • Maradnak a bölcsődék,
  • Van némi zavar oltások terén,
  • Március 8-án nyitva maradhatnak a virágboltok,
  • Dubajozás befejezve.

A MINISZTERELNÖK SZERINT NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁS

Orbán Viktor azzal kezdte, hogy nem volt más választásuk. “Ezek járványügyi szakkérdések, a szakemberek egyértelműen fogalmaztak, hogy tragédia lesz, ha nem lépünk. A kormány meghallgatta a szakemberek okfejtéseit” – mondta a miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjúban, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. 

HÚSVÉT KÖRNYÉKI NYITÁS JÖHET

“Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvét környékén nyithassunk” – folytatta a kormányfő, ami némiképp ellentmond a Gulyás Gergely által tegnap bejelentett, március 22. utáni, lépcsőzetes nyitással. Mint mondta, március 15. után a konzultáció eredményét figyelembe véve tervezik meg, mikor legyen a korlátozások feloldása.

BEFORDULTUNK A CÉLEGYENESBE

Orbán Viktor elmondta, hogy a szakemberek sem látnak előre pontosan a vírus lefolyását illetően. “Nagyon sokféle vélemény van. A mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, hiszek benne, hogy két hét múlva megkezdhetjük a nyitást” – zárta a kormányfő.  

MÁRCIUS 8-ÁN MÉG MARADHATNAK A VIRÁGBOLTOK

…csak hogy valami jó hír is legyen ma reggelre.

EGYELŐRE NYITVA MARADNAK A BÖLCSŐDÉK, DE LEHET, HOGY BE KELL ZÁRNI ŐKET

Lehet, hogy a bölcsődéket is be kell zárni, de megpróbálják nyitva tartani őket, fejtette ki a miniszterelnök. A legnehezebb időszakra kell felkészülni, az intézkedések is ehhez a tényekhez igazodnak. Ezért döntöttek úgy, hogy a digitális oktatás marad a középiskolában.

VAN NÉMI ZAVAR OLTÁSOK TERÉN

Az oltásoknál van némi technikai zavar, Orbán Viktor elmondása szerint beoltottak 800 ezer embert úgy, hogy eddig összesen 2 millió 800 ezren regisztráltak. Húsvétra 2 millió 400 ezer oltásnál fognak járni, július elejére ez a szám a miniszterelnök szerint 8 millió fölé nő. A nyár közepére tehát (elvileg) mindenkit be fognak oltani.

MINDENKIRE KITERJESZTIK A BÉRTÁMOGATÁST

Ami a bértámogatást illeti, a kört mindenkire kiterjesztik, a KATA-soknak nem kell fizetni ebben az időszakban, a bérleti díjakat is elengedik az egész márciusi hónapra.

MOST EGY KICSIT NE DUBAJOZZUNK

“Halasszák el a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációjukat” – mondta Orbán Viktor, utalva arra, hogy a koronavírus mutánsait különleges üdülőhelyekről érkezők hozzák be.

Szóval, kedves Szeged365 olvasók, most egy pár hétre kéretik szüneteltetni a Dubajozást…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb