Mindenmás

Majka kiakadt: FFP2-es maszk, 80 ezerért, 36 havi részletfizetéssel, az egyik hazai multi kínálatában

“Vajon ezeket mennyire lehetne elküldeni a büdös p….ba?” – tette fel a nem túl költői kérdést Majka közösségi média oldalán, az egyik hazai (Szegeden is évek óta piacvezető) szórakoztatóelektronikai áruházlánc hirdetését kiposztolva. A reklám egy 50 db-os FFP2-es maszk csomagról szól, tessék megkapaszkodni, 79.199 Ft-os (!) áron, de nyugi, van rá 36 hónapos részletfizetési konstrukció is…

Mivel most pont nincs kedvünk 2049-ig pereskedni, nem írjuk le a Szegeden is közismert áruházlánc nevét, az énekes posztját azonban itt hagyjuk:

Rákerestünk a meg nem nevezett áruház webshopjában, a termék jelenleg (2021. március 5., 22:45) nem elérhető. Másutt sem: miután csütörtökön felröppent a hír az FFP2-es maszkok kötelezővé tételéről, gyakorlatilag pár óra alatt mindenütt, mindent felvásároltak belőlük az országban. Rákerestünk az Árgép.hu-n, ott sem volt, de a jó öreg Gugli nem felejt: legutóbb 24.670 Ft-ért árulták az 50 darabos pakkot az egyik online áruházban. (szubjektív) Ebből a szempontból érthető Majka kiakadása: egészségügyi veszélyhelyzetben, több mint háromszoros áron kínálni egy maszkot a legfinomabban szólva is pofátlanság. Bekínálni rá egy részletfizetési konstrukciót meg pláne. Elviekben a társadalmi szerepvállalás élharcosaként karistoló multiként meg hatványozottan pláne.

CSÜTÖRTÖKÖN KEGYETLEN ROHAM INDULT AZ FFP2-ES MASZKOKÉRT

2-3 óra alatt fogyott el az eMAG saját maszkkészlete (a Majka posztban nem róluk van szó), miután csütörtökön reggel felröppent a hír, hogy a kormány kötelezővé teheti az FFP2-es maszkok használatát. Mielőtt még bárki elkezdene – hazai források híján – őrült módon rendelni az Alibabáról, szólunk: nem kötelező. Mármint, a maszkviselés az, de az FFP2-es változat (még) nem.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb