Közélet

Napi összefoglaló: megjöttek a részletek a szigorításokról, tovább emelkedtek a koronavírus számok

Izgalmakkal telt a hét utolsó munkanapja Szegeden. Egész nap mindenki a kormány szigorító döntéseinek részleteire várt, amit meg is kaptunk, így kiderült milyen lesz az életünk Szegeden hétfőtől. Nem voltak bíztatóak a mai koronavírus adatok sem, és az Operatív Törzs tájékoztatása szerint napról napra nő a regisztrált fertőzöttek száma, amelynek csökkentése rendkívül nagy kihívást jelent. Kásler Miklós betiltotta az egynapos műtéteket az országban, így Szegeden sem lehet rövid műtéteket végezni. A szegedi SZTE Gyermekgyógyászati Klinika is csak sürgős eseteket fogad, de ma utánajártunk annak is, hogy a csodás Füvészkert mikor nyithat. Jöjjön a napi összefoglaló:

SZIGORÍTÁSOK EZERREL

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítások részletei, mindenhol kötelező lesz a maszkviselés, marad az esti kijárási tilalom, viszont bőven vannak boltok és szolgáltatások, amelyek nyitva tarthatnak, a Mars Téri Piactól a Széchenyi Téri újságoson át a kedvenc autószerelődig. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat: így pörög az élet hétfőtől Szegeden.

SANYARÚ COVID-ADATOK

Tovább emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, 6369 új esetet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 452 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád – Csanád megyében összesen 20 005 fő a fertőzöttek száma. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 619 főre emelkedett. 

A DRASZTIKUS EMELKEDŐ SZAKASZBAN JÁRUNK

A koronavírus-járvány harmadik hullámának drasztikusan emelkedő szakaszát éljük – mondta Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet, hogy napról napra nő a regisztrált fertőzöttek száma, amelynek csökkentése rendkívül nagy kihívást jelent – tette hozzá.

NINCS TÖBB RÖVID MŰTÉT EGYELŐRE

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését – írj az MTI, ami azt jelenti, hogy Szegeden sem lehet egynapos műtéteket végezni. 

AZ SZTE GYERMEKGYÓGYÁSZATI KLINIKÁN IS CSAK SŰRGŐS ESETEKET FOGADNAK

Az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika pénteken értesítést tett közzé Facebook oldalán, miszerint a járványügyi helyzetre való tekintettel ezentúl csak sürgősségi ellátás történik az intézményben.

A SZEGEDI FÜVÉSZKERT VISZONT LEHET, HOGY KINYITHAT

Egészen pontosan 2020. november 10-e óta nem látogatható a járványügyi helyzetre való tekintettel az SZTE Füvészkertje. A jelenleg meghozott legújabb intézkedések tükrében viszont az arborétumok és a parkok nyitva lehetnek, ezért sokan kérdeztétek, hogy mi a helyzet a szegedi Füvészkerttel? Ennek jártunk most utána.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: niches youtube
'Fel a tetejéhez' gomb