Közélet

Orbán Viktor: ötvenszázalékos bértámogatást kapnak a fodrászok, a kozmetikusok és a bolti eladók

Senkit nem hagyunk az út szélén – vezette fel vasárnapi Facebook-videójában a bejelentést, amely szerint ötvenszázalékos bértámogatást adnak az új szigorító intézkedések miatt most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak, a fodrászoknak, a kozmetikusoknak és a bolti eladóknak.

Nekik egész március hónapban:

  • nem kell fizetniük a munkáltatói járulékot;
  • akik állami vagy önkormányzati ingatlant béreltek a szolgáltatásukhoz, nem kell bérleti díjat fizetniük;
  • a katások és a kivások adóját pedig elengedik.

A miniszterelnök szombaton a koronavírus-járvány megfékezéséért hétfőtől bevezetett új szigorításokhoz időzítve elindított egy videósorozatot Vakcinainfó Extra címmel, amelynek ez volt a harmadik része.

AZ ÖSSZES BÉRTÁMOGATÁSRA JOGOSULT EGY LISTÁN

A kibővített bértámogatás részleteiről már megjelent a lista a kormányzati portálon. Az új szabályok értelmében az érintett ágazatok március hónapra vehetik igénybe a bértámogatást. Az érintett tevékenységet végzőknek márciusban nem kell majd bérleti díjat fizetniük az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok esetében. A már megfizetett bérleti díjakat március 16-ig vissza kell fizetni.

FONTOS A NEMZETI KONZULTÁCIÓ

Orbán Viktor a következő videójában arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire fontos a nemzeti konzultáció kitöltése, hiszen a nyitással kapcsolatos kérdéseket közösen kell eldönteni.

Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala, index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb