Szegedi Arcok

„Számomra a karácsonnyal egyenértékű ünnep a mai” – Nőnap Dr. Rokszin Richárd szegedi sebésszel

Március 8-a nőként, a tavasz egyik legcsodálatosabb napja, hiszen ha beismerjük, ha nem azért mindannyiunknak jólesik az erősebbik nem figyelmessége, nyilvánuljon meg az bármilyen apróságban: egy szelet csokiban, egy szál virágban, vagy egy kedves szóban, mindenképp fel tudja vidítani a lelket, ami főként most a korlátozások közepette sok erőt adhat valamennyi hölgynek.

Szerkesztőségünk az ünnep alkalmából Dr. Rokszin Richárd, a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinika Transzplantációs Osztály klinikai szakorvosának, és egyben a Konyhafőnök sztárjának videós nőnapi üzenetével szeretne kedveskedni valamennyi szegedi hölgynek. Hallgasd meg a nőnapi jókívánságokat, a hobbiszakács sebésztől, aki nemcsak a szikével és a konyhakéssel bánik nagyon jól, de meglátjátok, a szép szavakhoz is igazán ért!

Fotó: dr. Rokszin Richárd hivatalos Facebook oldala

„Mindig igaz, de kifejezetten jellemző ezekben a nehéz időkben, hogy a Nők a férfiak támaszai, és mi nagyon szeretjük őket. Úgy gondolom, hogy egy normális férfi, ha más ünnepet nem is ül meg egész évben, a Nőnapra biztosan gondol, számomra legalábbis ez mindig a karácsonnyal egyenértékű nagy ünnep volt. Fontosnak tartom megemlékezni a Nőkről, a nőiességről, hiszen nagyon sokat köszönhetünk nekik, ők Anyák, ők szülnek nekünk gyerekeket, nagy hálával tartozunk feléjük” – osztotta meg gondolatait velünk Rokszin Richárd, aki arról is beszámolt számunkra, hogy hétfőn feleségét, kislányát, édesanyját, sógornőjét és anyósát fogja köszönteni Nőnap alkalmából. A virág az alap mindenképp, de általában egy ünnepi ebéd vagy vacsora is szokott párosulni hozzá, ami sajnos a jelen körülmények között nem lehetséges, bár Richárd elárulta, imád főzni, így valószínű meglepi szeretteit egy finom nőnapi menüvel.

Fotó: dr. Rokszin Richárd hivatalos Facebook oldala

Természetesen Richárd Nőnapkor a sebészeti klinikán kolléganőiről, és hölgy betegeiről sem szokott megfeledkezni, idén azonban ez sajnos nem lesz megvalósítható, hiszen a napjait a járványkórházban tölti, ahol a koronavírus fertőzötteket ápolja és gyógyítja. „Biztos, hogy egy-két jó szót mondunk majd hétfőn a hölgy betegeinknek, hiszen úgy tartom, hogy veszélyhelyzet nélkül is nagyon fontos minden egyes ünnepet megünnepelni, a névnaptól kezdve, a születésnapon keresztül mindegyiket, és igazán, amikor egy egész társadalomról beszélünk, a női társadalomról, ez nagy jelentőséget ad a mai ünnepnek. A Hölgyeknek azt üzenem Nőnap alkalmából, hogy tartsunk ki, lassan vége lesz ennek az őrületnek és nagyon szeretjük őket!” – hangzottak el Rokszin Richárd bátorító szavai.

Ha kedvenc szakács orvosunk tolmácsolásában szeretnéd meghallgatni a Nőnapi üzenetet, nézd meg a doktorral készített videós interjúnkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb