Közélet

Napi összefoglaló: megint meglódultak a számok, rendkívül súlyos és komoly a járványügyi helyzet

Nehéz keddi napot tudhatunk magunk mögött Szegeden, hiszen úgy tűnik ismét az egekbe szöktek a számok, és sajnos nem csak a megyénkben. Továbbá, az Operatív Törzs sem fukarkodott ma a szóval: Müller Cecília szerint rendkívül súlyos a helyzet. Szlávik János arról szólt, hogy egyre többen vannak kórházban, és aggodalomra ad okot az is, hogy az elmúlt nap legfiatalabb áldozata pedig egy 28 éves férfi volt. Az is kiderült ma, hogy Szegeden mennyi a különbség az önkormányzatnál, a női- és férfimunkások fizetése között és a napi sporthíreinkben arra is fény derült, hogy sajnos ismét koronavírusos lett Bodó Ricsi, a MOL-Pick Szeged játékosa. Befutott a napi összefoglaló:

ISMÉT HATEZER FELETT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 6494 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 240 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 146 főre emelkedett. 

https://szeged365.hu/2021/03/09/koronavirus-megint-meglodultak-a-szamok-6494-uj-fertozott-orszagosan-240-a-megyeben/

RENDKÍVÜL SÚLYOS A HELYZET

Rendkívül súlyos és komoly a járványügyi helyzet Magyarországon. Hasonlóan Európa többi országához, egyre nagyobb a növekedés, ekkorát még sosem tapasztaltunk, még a második hullám alatt sem – mondta Müller Cecília az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján.

https://szeged365.hu/2021/03/09/muller-cecilia-szerint-nem-varhato-a-szamok-csokkenese/

MEGTELTEK A KÓRHÁZAK

A koronavírus-járvány harmadik hullámának felszállóágában vagyunk, és rendkívül súlyos a helyzet – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szlávik János elmondta, a Dél-pesti Centrumkórházban gyakorlatilag minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is.

https://szeged365.hu/2021/03/09/szlavik-janos-megtelt-a-korhaz-nagyon-sokan-vannak-az-intenziv-osztalyon/

EGYRE TÖBB A FIATAL ÁLDOZAT

Egy 28 éves férfi a koronavírus legfiatalabb áldozata – derül ki a kormányzati tájékoztató oldalra feltöltött friss adatokból. Alapbetegségei között légúti megbetegedést, vérszegénységet, cukorbetegséget, szívbetegséget és epilepsziát tüntettek fel.

https://szeged365.hu/2021/03/09/rengeteg-fiatal-eletet-kovetelte-hetfon-a-koronavirus-jarvany-egy-28-eves-ferfi-a-legfiatalabb-aldozat/

NEMEK KÖZÖTTI BÉRSZAKADÉK SZEGEDEN

Az Amnesty International meghirdette Egy Lépéssel Közelebb nevű kampányát, melynek célja, hogy a nemek szerinti béradatok átláthatóvá váljanak, és ezáltal közelebb kerüljünk a nemek közötti bérszakadék megszüntetéséhez – olvasható a civil szervezet közleményében, melyből az is kiderült, többek között a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata is csatlakozott a kezdeményezéshez, és vállalta, hogy nyilvánosságra hozza ezeket az adatait.

https://szeged365.hu/2021/03/09/vajon-mennyit-keres-egy-ferfi-es-egy-noi-alkalmazott-a-szegedi-onkormanyzatnal-az-amnesty-international-kampanyabol-kiderul/

KORONAVÍRUSOS LETT A MOL-PICK SZEGED JÁTÉKOSA

Koronavírusos Bodó Ricsi, a MOL – Pick Szeged játékosa, derült ki a Magyar Kézilabda Szövetség és a MOL-PICK Szeged közös közleményéből, melyben ismertették, hogy a válogatott kézilabdázó március 12-i, valamint március 14-i, Szlovákia elleni EURO-CUP mérkőzését megelőző kötelező PCR tesztje pozitív eredményt mutatott. Bodó Ricsi már nem először kapta el a koronavírus fertőzést, ősszel egyszer már átesett a betegségen.

https://szeged365.hu/2021/03/09/koronavirusos-bodo-ricsi-a-mol-pick-szeged-jatekosa/

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps consulting
'Fel a tetejéhez' gomb