Közélet

Újabb 120.510 adag Pfizer-oltóanyag érkezett, mindet egyenesen a kórházi oltópontokra szállították

Ma újabb vakcinaszállítmány érkezett: a 120.510 adag Pfizer-oltóanyagot egyenesen a kórházi oltópontokra szállítottak, és nagyrészt a regisztrált idősek oltásához fogják használni a következő napokban. Magyarország immár 5 oltóanyaggal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás, több mint egymillió a beoltottak száma és hazánk ezzel immár a második helyen van az átoltottságban az uniós ranglistán – áll a koronavírus.gov.hu oldalon.

Az eddigi 6,5 millió adagról 10,9 millióra növelték a lekötött Pfizer-BioNtech oltóanyag mennyiségét. Magyarország így már összesen 31 millió adag oltóanyagot kötött le. Ebből 24 millió adag oltóanyagot várnak az uniós beszerzésből, ennek eddig az 6 %-a érkezett meg három gyártótól (Pfizer, Moderna, AstraZeneca).

FOLYAMATOSAN ÉRKEZIK A TÖBBI VAKCINA IS

Miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország orosz és a kínai vakcinák beszerzésére is szerződött, ezekből összesen további 3,5 millió ember oltására elég vakcina érkezik majd a következő hónapokban. Az eddig érkezett Szputnyik-vakcinával az elmúlt időszakban a regisztrált idősek oltását végezték a kórházi oltópontokon, és ezen a héten megkezdődhet az oltás a múlt héten érkezett 100 ezer oltóanyaggal is miután a  Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megadta az engedélyt az alkalmazására. A múlt héten érkezett orosz vakcina-szállítmány hatósági vizsgálata még tart. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) március 4-én bejelentette, hogy a Humángyógyszer Bizottsága megkezdte az orosz fejlesztésű Szputnyik V (Gam-COVID-Vac) koronavírus elleni oltóanyag folyamatos felülvizsgálatát. Az EMA közleménye szerint az oltóanyag uniós kérelmezője az R-Pharm moszkvai székhelyű gyógyszergyár németországi leányvállalata.

A Szputnyik V vakcinából pont ma érkezett Szegedre:

Foirrás: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: koh samui for sale
'Fel a tetejéhez' gomb