- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Ma indul Valenciából a második tram-train

- Hirdetés -

Megkezdődött a második tram-train teherautóra rakodása Valenciában. A kamionok ma hagyják el a gyárat, az új jármű várhatóan március 16-án érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A második vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint még aznap megkezdődik – olvasható a MÁV Zrt. oldalán.

Az első, Vásárhely 1-es tram-traint 2021. január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén. A prototípus működésének ellenőrzésére irányuló futópróba március 4-én, Szentes-Mindszent-Szentes útvonalon sikeresen lezajlott.

SZEGEDRE LÁTOGAT AZ ELSŐ TRAM-TRAIN

Holnap, azaz március 10-én a hatósági nagyvasúti futópróbát végzik el Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba következik Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán. A vonali próbák március 10-én Szeged – Hódmezővásárhely szakaszon, a hódmezővásárhelyi és szegedi villamosvasúti vonalakon folytatódnak. Tervek szerint pedig az első három tram-train 2021. szeptember végén állhat forgalomba Hódmezővásárhely és Szeged között.

https://szeged365.hu/2021/03/05/igy-szaguld-a-vonat-a-szeged-es-bekescsaba-kozotti-felujitott-palyaszakaszon/

EGY KIS EMLÉKEZTETŐ

A tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig. A tram-train vonalán közel négy kilométeres egyvágányú villamospálya épült Hódmezővásárhelyen összesen öt váltóval és hat megállóval, a kapcsolódó felsővezeték-hálózattal. A városi szakaszon három megálló kétvágányú, ahol az ellenkező irányba közlekedő szerelvények találkozni tudnak. A kivitelezés részeként 94 autó számára P+R parkolót és 900 kerékpártárolót alakítottak ki Hódmezővásárhelyen.

Forrás: mavcsoport.hu

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb