Közélet

Újabb adag Szputnyik V vakcina érkezett Szegedre

A mai napon újabb adag Szputnyik V vakcina érkezett Szegedre, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ gyógyszertárába, tette közzé az MTI.

Az országban folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi oltópontok folyamatosan oltják a regisztrált időseket.

Dobó Gabriella főgyógyszerész (b) és Vargáné Horváth Edit szakasszisztens pakolják az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ gyógyszertárában 2021. március 9-én. MTI/Rosta Tibor

A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra, Szegeden pontosan a Szputnyik V vakcinából kaptunk. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása a hét második felében lesz megtartva a kórházi oltópontokon – írta a koronavirus.gov.hu.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Forrás: koronavirus.gov.hu/MTI

Fotók: MTI/Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb