Közélet

Az online térben is kiválóan szerepel az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram

Online nyitórendezvénnyel hivatalosan is elindult az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogram tavaszi ciklusa. A nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogramban az egyetemen végzett sikeres szakemberek támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit – adta ki a jó hírt közleményben az SZTE.

Az országban egyedülálló módon felépített, és csak a Szegedi Tudományegyetemen működő Alumni mentorprogramnak ez a félév a 15. ciklusa, a tavaszi szemeszterben 61 hallgató és 32 mentor kezdi meg a közös munkát. A program a jelenlegi helyzetben szinte egyedülálló megoldást biztosít a hallgatók számára szakmai karrierjük építésére.

Forrás: u-szeged.hu

GYARMATI LÁSZLÓ KAPTA A MESTER MENTOR FOKOZATOT

A honlapon már több mint 280 mentor ajánlotta fel segítségét a hallgatóknak, közöttük számos mentor hosszú évek óta része a programnak. Idén Gyarmati László, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatója érte el folyamatos rendelkezésre állásával a Mester Mentor fokozatot, míg Nagy István, Chief Architect a Minero IT Hungary Kft. munkatársa és Dr. Sóki József, az SZTE Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézetének biológusa Kiváló Mentor díjazásban részesült. A nyitórendezvény alkalmával régi mentorok hívták kötetlen beszélgetésre az újonnan csatlakozottakat. Dr. Harangozó Attila, Mester Mentor házigazdaként mesélt tapasztalatairól: mi teszi sikeressé együttműködését szemeszterről szemeszterre a hallgatókkal.  

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK

Az Alulmni mentorprogram ebben a félévben is kiegészítő programokkal segítik a résztvevőket: Fischer Mónika, nyelv és üzleti coach, korábbi mentor az érdeklődők számára csoportos tanácsadást biztosít, míg online fogadóórák segítségével a koordinátorok nyomon követik, tréningekkel segítik a mentorálás folyamatát. Kiegészült a mentorok számára történő visszajelzés rendszere, a továbbiakban a hallgatók mellett a mentorok is kaphatnak munkájuk elismeréseként az adott ciklusra vonatkozó tanúsítványt, amennyiben sikeres együttműködést zárnak.

Még több pénteki jó hír az SZTE asztaláról:

Forrás: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb