Szegedi Arcok

Duda Ernő: Az emberi hülyeség is kellett hozzá, hogy ebből ekkora járvány legyen

A koronavírus még csak most adaptálódik az emberi fajhoz, ezért még viszonylag hosszú időn keresztül megjelenhetnek jobban fertőző mutánsok, amelyek ellen esetleg a jelenlegi oltások sem védenek – mondta a hvg.hu podcastjában, a Fülkében Duda Ernő szegedi virológus, immunológus professzor, aki szerint ez 1-2 év alatt fog lecsengeni.

A professzor többek között azt is elárulta, hogy szerinte, egy igazán hatásos védőoltás akár évtizedekre biztosíthat egy tartós immunitást. A jelen esetben viszont arról van szó, hogy a legkorábban beoltott emberek is csak fél éve kapták meg a védőoltást, tehát nagyon nehéz megjósolni, hogy a mostani vakcinák milyen hosszú távon adnak védettséget jelenleg.

FELTEHETŐLEG DENEVÉRTŐL SZÁRMAZIK A COVID-19

Duda Ernő továbbá arról is beszélt, hogy mivel ez a vírus feltehetőleg denevértől származik, ennek következtében még csak most adaptálódik az emberi fajhoz, az ember receptorához, ami azt jelenti, hogy viszonylag hosszú időn keresztül elképzelhető olyan mutánsoknak a megjelenése, amelyek jobban alkalmazkodnak az emberi fajhoz, fertőzőbbek, egyre jobban terjednek és esetleg a jelenlegi védőoltásokkal szemben is képesek immunitást mutatni. Arra a kérdésre, hogy miért lett ebből ekkora világjárvány Duda Ernő azt válaszolta, hogy többek között az emberi hülyeség tehet erről, mivel azt, hogy ezt a vírust kontroll alá lehet helyezni a kínaiak egyértelműen bizonyították. És nem csak ők, hanem a vietnámok, az ausztráliaiak, tehát lehetne sorolni azoknak az országoknak nevét, amelyek nagyon jól megfogták a járványt.

De, hogy miről beszélt még Duda Ernő? Mutatjuk:

  • Mi a tudományos magyarázat arra, hogy a koronavírus ekkora világjárványt okozott?
  • Miért ilyen nehéz gyógyítani a koronavírusos betegeket?
  • Időben lépett a kormány a harmadik hullám miatt hozott zárásokkal?
  • Mikor lehet a nyitáson gondolkodni?
  • Mikor lehet oltani a gyerekeket?
  • Mi legyen az AstraZenecával?
  • Eldobhatja a maszkot, akit már beoltottak?

Forrás. hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb