Közélet

Napi összefoglaló: rekordszámok szombatra, már gyerekek is kerülnek lélegeztetőgépre

Megkezdtük a hosszú hétvégét Szegeden és ezen a napon sem maradtunk hírek nélkül. Jönnek a szombati nap legfontosabb eseményei: bedurvult a Covid-helyzet, ismét csúcsot döntött az új fertőzöttek száma. Szlávik János szerint nem tudni, mikor tetőzik a harmadik hullám és ami még szomorúbb ennél, hogy már gyerekek is kerülnek lélegeztetőgépre. Némi jó hír is csurrant-csöppent mára: ingyenes internethasználat jár az általános iskolásoknak és a pedagógusoknak, valamint a MOL-Pick Szeged kapusa, Mikler Roland elérte a tizedik helyet a magyar válogatott örökrangsorában. Mindezek mellett egy kis kikapcsolódást is biztosítunk mára: tégy velünk egy virtuális utazást az elfeledett téglagyár tavaihoz a Szeged365 legújabb videóriportjában.

BRUTÁL SZÁMOK SZOMBATRA

Az elmúlt 24 órában 9444 új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 368 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 790 főre emelkedett. 

SZLÁVIK JÁNOS: NEM TUDNI, MIKOR KEZDENEK CSÖKKENI AZ ESETSZÁMOK

Csak rendkívül nehezen becsülhető, hogy mikor lesz a “csúcsa” a koronavírus-járvány harmadik hullámának, és mikor kezdenek csökkenni az esetszámok – nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

MÁR GYEREKEK IS KERÜLNEK LÉLEGEZTETŐGÉPRE

A koronavírus-járvány harmadik hullámában háromszor annyi gyereket kell ellátni, mint korábban, többen is lélegeztetőgépre kerültek vagy műtüdő-kezelésre szorultak – mondta a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet belgyógyászatának osztályvezető főorvosa. 

INGYEN INTERNET AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOKNAK ÉS A PEDAGÓGUSOKNAK

Ingyenes internetet kapnak az általános iskolák tanulói és a pedagógusok is. Ez mintegy 720 ezer tanuló és további 75 ezer pedagógus számára jelent könnyebbséget – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton az MTI-vel.

GRATULÁLUNK MIKLER ROLAND!

Mikler Roland pénteken 214. alkalommal szerepelt a magyar férfi kézilabda-válogatottban, ezzel az örökrangsor tizedik helyére lépett. A válogatottnál jelenleg is számításba vett játékosok közül csak Mikler található a névsorban és egy újabb mérkőzéssel már a kilencedik helyen álló Pásztor Istvánt is befogja majd.

SZEGED365 VIDEÓRIPORT: REJTETT KINCSEK A TÉGLAGYÁR TAVAINÁL

A város szívétől nem messze, a bajai útról letérve egy ágas – bogas csapáson visz keresztül az utunk, ha a téglagyár mögött elterülő tavakhoz szeretnénk eljutni. A Keramit-, Temető-, Tejes-, Gumis elnevezésű és egy névtelen tó várja itt a kirándulókat, meghitt csendjével, a napsütéstől fénylő víztükrével, a rajta tiszteletet parancsolóan ringatózó hattyúival, a víz alatt megbúvó halaival, és hápogó vadkacsáival.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb