Közélet

Felhúzott sorompónál robogott át a felújított Sándorfalvi úti vasúti átjárónál a vonat

Több bejegyzés is megjelent már a Szegeden láttalak Facebook csoportban arról, hogy a felújított vasúti pálya mentén létrehozott félsorompók és fényjelzők nem működnek rendesen, ezért minden jelzés nélkül csak úgy átrobognak a vonatok az úton.

Legutóbb, a Sándorfalvi úti vasúti átjárónál hasított el a vonat jelzés nélkül, amelyet az épp ott közlekedő Tamás lencsevégre is kapott:

Fotó: Prieger Tamás, Szegeden láttalak Facebook csoport

Majd egy hozzászóló így írt az esetről:

“Remélem nem lesz baleset ott. 3 év alatt elszoktunk tőle, hogy vonat is közlekedik…”

A Facebook csoportban kiposztolt korábbi bejegyzés szerint ez nem az első alkalom volt: Hódmezővásárhelyen is mindenféle jelzés nélkül futott át a vonat:

Fotó: Feca Imre

Rákérdeztünk a MÁV illetékeseinél, hogy mi a helyzet akkor most a jelzések nélkül robogó vonatokkal? A tőlük kapott információink alapján csupán annyi történt, hogy egy technikai hiba miatt a fénysorompó később váltott fehérre, mint ahogy a hagyományos lecsukódott volna, míg különféle szakmai, online fórumokban kivitelezési bakiról pletykálnak. Minden esetre nem árt, ha résen leszünk az átkelésnél és szétnézünk mielőtt áthasítanánk autóval a síneken.

MINDEKÖZBEN SZEGEDET IS MEGLÁTOGATTA AZ ELSŐ TRAM-TRAIN

Hatósági nagyvasúti futópróbát végeztek el a Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba is megtörtént Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán. A vonali próbák a Szeged – Hódmezővásárhely szakaszt érintették, tehát a hódmezővásárhelyi és szegedi villamosvasúti vonalakat járta át a tram-train.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb