Közélet

Ezen a héten közel 20 ezer adag koronavírus elleni vakcinát osztottak ki a megyében, a jövő héten is folytatódik az oltakozás

Ezen a héten közel 20 ezer adag koronavírus elleni védőoltás jutott el a Kormányhivatal a Csongrád-Csanád megyében élőkhöz, akik az első, illetve a második körös oltást is megkaphatták – olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldalán.

Mint írják, pénteken pedig már útjára is indult a jövő héten második körös oltásként felhasználandó AstraZeneca-oltóanyag. A kormányhivatal munkatársai megyeszerte szállították ki a háziorvosi praxisokba a vakcinákat.

TÖBB ORSZÁGBAN IS LEÁLLÍTOTTÁK AZ ASTRAZENECA VAKCINÁVAL TÖRTÉNŐ OLTÁST

Viszont nyugalom, attól, hogy a megyénkben is ezzal oltanak jelenleg, a legutóbbi híradások szerint Magyarországra nem érkezett az az AstraZeneca szállítmány, amivel több EU-s ország leállította az oltást. Erről az Országos Gyógyszerészeti Intézet nyilatkozott pénteken.

A PFIZER VAKCINÁVAL IS FOLYTATÓDIK AZ OLTÁS SZEGEDEN

Az MTI közleménye szerint továbbá a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egyik oltópontján a Pfizer/Biontech-vakcinával oltanak a hétvégén.

Forrás: MTI

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Facebook oldal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb