Közélet

Véget ért Toroczkai László lezárás-ellenes tüntetése (frissítve)

Ma délelőtt 11 órakor vette kezdetét Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, egyben a Mi Hazánk Mozgalom elnöke március 15-re a budapesti Vigadó tér elé szervezett tüntetése. A megmozdulást bejelentő videóban Toroczkai arról beszél, hogy ők nem vírus, hanem lezárás-ellenesek.

Ásotthalom polgármestere a járványhelyzet miatt bevezetett üzletbezárások, és korlátozások ellen szervezte meg a demonstrációt. A tervek szerint a budapesti Vigadó térről indulnak a tüntetők, innen vonulnak át majd a Kossuth térre. Az Index információi szerint azonban a hatóságok már korábban jelezték, hogy nem engedélyezik a demonstrációt. 

Az Index helyszínen lévő tudósítói szerint eddig megközelítőleg 100-150 ember gyűlt össze a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén. A rendőrség igazoltatás közben figyelmeztette Toroczkai Lászlót, hogy nem engedélyeznek semmilyen demonstrációt a korlátozások miatt, ennek ellenére engedték továbbmenni. A helyszínen lévő rendőrök azóta körbezárták a Vigadó utcát, és elkezdték igazoltatni a tüntetőket, a Mi Hazánk Mozgalom pártelnökének beszéde alatt. A Vigadó utcából kizárólag igazoltatás után engedik ki az embereket, és a rendőrök apránként oszlatják a tüntetést, ennek ellenére Toroczkai Lászlóék kitörtek és lendületesen elindultak a Parlament felé – számolt be róla az Index. Jelenleg a Parlament előtt tüntet Toroczkai László követőivel.

TOROCZKAI 6 PONTBAN FOGLALTA ÖSSZE KÖVETELÉSEIKET

  1. Követeljük, hogy ne zárják le a gazdaságot. Hagyják dolgozni azokat a magyarokat, akik dolgozni szeretnének.
  2. A veszélyeztetett csoportokat kellene védeni, és azok maradjanak otthon, akik félnek a vírustól.
  3. Ne legyen Magyarországon kötelező oltási könyv.
  4. Ne zárják be az iskolákat, óvodákat, oktatási intézményeket.
  5. Ne vegyen fel a magyar kormány újabb hiteleket.
  6. Járványszolidaritási adó kivetéséből emeljék a béreket, mentsék meg a bajba jutott ágazatokat.

FRISSÍTVE – GYOMORSZÁJON ÜTÖTT KÉPVISELŐ, RENDŐRSÉGI CÁFOLAT

Az Index továbbá arról ír, hogy: gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak – állítja a tüntetés kezdete előtt kiadott közleményében Dúró Dóra. A független országgyűlési képviselő beszámolójában az is szerepel, hogy állítása szerint a rendőrök cinikusan azt mondták kollégájának, nyugodtan tegyen feljelentést, majd ezt követően szabadon engedték.

“Az esettel kapcsolatban bejelentés nem érkezett, mindazonáltal a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali kivizsgálást indított. Az állítólag bántalmazott politikus már nem tartózkodik a helyszínen, telefonon eddig nem sikerült elérni ” – írta nem sokkal Dúró Dóra közleményének megjelenése után a police.hu. 

A TÜNTETÉS VÉGET ÉRT

A tüntetés 12 után nem sokkal a végéhez ért, az emberek pedig hazamentek, akiktől a rendőrök a Mi Hazánk Mozgalom zászlókat és molinókat is elkobozták. A rendőrség azóta a police.hu-n újabb közleményben erősítette meg, hogy embereik azért intézkednek a helyszínen, mert mint korábban jelezték, a Vigadó térre 2021. március 15-én 11 órától jogellenes gyűlést hirdettek meg.

Forrás: index.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb