Kikapcs

UFO leszálló? Rejtélyes háromszögek jelentek meg több szegedi paneltömb környékén

Az utóbbi napokban egész nagyot pörögtek a szegedi közösségi médiában azok a szalaggal körbevett háromszögek, amelyek jellemzően a paneltömbök közötti füves, üres placcon jelentek meg. Számunkra egyértelmű volt, hogy UFO leszálló készül, de a Mondolo egyesület elspoilerezte a poént: ezek bizony méhlegelők lesznek.

A Szeged365 olvasóitól és a különféle szegedi Facebook-csoportok felhasználóitól rengeteg kreatív tipp érkezett a rejtélyes háromszögekre:

  • UFO leszálló, a koronavírus negyedik hullámával párhuzamosan érkező invázió előkészítéséhez, Pataky Attila (EDDA) ajánlásával,
  • a Zápor-tóban lakó szíriuszi gyíkemberek találkozási pontja,
  • felszállópálya chemtrail-permetező repülőgépeknek,
  • rejtélyesen eltűnő önkormányzati képviselők Bermuda-háromszöge,
  • Stargate a Pick Aréna építkezésén dolgozó, vendégmunkás goa’uldoknak,
  • az önkormányzat által a Huszár Mátyás rakpartra ígért űrkikötő, kompakt változatban.

UGROTT AZ UFO-LESZÁLLÓ, HELYETTE EGY SOKKAL FONTOSABB DOLOG ÉPÜL: MÉHLEGELŐ

Már pont kezdtük magunkat beleélni, hogy lesz valami igazán izgi, erre a szegedi Mondolo lelőtte a poént: ha a legutóbbi két social media posztjukat összegyúrjuk, nem nehéz kitalálni, hogy a legújabb Városmetamorfózis projektjükről van szó, amely nem más, mint méhlegelők kialakítása, amellyel a beporzást végző rovarok életfeltételeit szeretnék javítani.

Az első helyszínt a Zápor-tónál alakítják ki, mint írják, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. munkatársainak szakértelmére bízták a területek kijelölését. A Szegeden Láttam csoportban és a Mondolo oldalán többen azt kifogásolják, hogy az épülő legelő egy kosárlabdapálya és egy kutyafuttató közvetlen szomszédságában van.

AZ EMBERISÉG JÖVŐJÉNEK KULCSA, HOGY FIGYELJÜNK A MÉHEKRE

Az ökológiai rendszerek egyik alappillére a beporzó fajok jólléte, ebből egyenesen következik, hogy az emberiség jövőjének egyik kulcsa is ez – írja oldalán a Mondolo, akik hangsúlyozzák: a beporzó fajok védelme, támogatása kiemelten fontos a nagy népsűrűségű városokban is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától (NAK) kapott információk szerint a globális élelmiszer-termelés 76 százaléka, az Európában élő növényfajok 84 százaléka függ a házi- és vadméhfajok beporzásától. Közvetlenül a méhek 150 milliárd eurós hasznot hajtanak a globális élelmiszerpiacon, de közvetve ennek többszörösét. Kevesen tudják, de tény, nélkülük nem teremne például a málna, az eper, a dinnye, a cseresznye, a meggy, a barack, vagy éppen a marcipán alapanyaga, a mandula sem. Hiányuk már érezhető jelenség egyes területeken, az Amerikai Egyesült Államok mezőgazdasága például évente kétmilliárd eurót költ a mesterséges megporzás támogatására.

Ha többet olvasnál a projektről és a méhek fontosságáról, kattints IDE, repítünk a Mondolo oldalára.

HA MÉGIS UFO-LESZÁLLÓT SZERETNÉTEK…

…akkor irány a Boszorkánysziget, ahol a Birodalmi Csillagromboló dokkoló mellett még egy AT-ST szervízállomás is működik (a valóságban: elhagyatott, katonasági raktár romjai).

Ha szeretsz Szeged vadregényes részein barangolni, ezt értékelni fogod:

Fotók: Mondolo

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb