Kikapcs

Ma útnak indult a Google autó, Szegedre is jönni fog a Street View szolgáltatást frissíteni

Mától leshetjük Szeged utcáin, mikor bukkan fel a Google utcaképeket készítő autója, ugyanis a Google járművei a mai napon újra elindulnak 14 magyar nagyvárosban, köztük Szegeden, hogy a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatásait frissítsék – adta hírül a Google Magyarország.

A KÖVETKEZŐ HÓNAPOKBAN SZEGEDRE IS ÉRKEZIK A GOOGLE AUTÓ

A közlemény szerint az autók a következő hónapokban többek között Szegedre, Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Pécsre, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. Az újbóli bejáráson utak, autópályák és városok Google Street View képeit frissítik a Google Térképen.

AZ ÚJ KÉPEK SEGÍTIK A FELHASZNÁLÓKAT A MÉG PONTOSABB TÁJÉKOZÓDÁSBAN

Az alkalmazásnak köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük nyílik már most is virtuálisan meglátogatni a magyar városok többségét, számos várat, kastélyt, építészeti, valamint természeti csodákat, beleértve a nemzeti parkokat is. Az új képek segítik a felhasználókat a még pontosabb tájékozódásban. Az Utcakép 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

A KÉPEKET SPECIÁLIS ELJÁRÁS ALÁ VETIK, AMELY ELHOMÁLYOSÍTJA AZ EMBEREK ARCÁT

Magyarországon a Google térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el. A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található “Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni.

AZ UTCAKÉP A VILÁG TÖBB MINT 220 ORSZÁGÁBAN ELÉRHETŐ

Az Utcakép jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is. További információ az Utcaképről, valamint, a frissíteni tervezett magyarországi helyszínekről a https://www.google.com/streetview/understand/ oldalon található.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb