Kikapcs

Megérkezett Szegedre az Apple autója

Google autó, Apple autó, ki tudja még követni? Az előzetes hírek szerint mindkét cég frissíti térképszolgáltatását, amihez többek között Szegeden is új fotókat készítenek. Az egyik óriásvállalat járműve (az Apple -é és nem a Google-é) ma már fel is tűnt városunkban, amit éles szemű Olvasóink rögtön ki is szúrtak, és elküldték számunkra a róla készült képeket, ahogy a jármű a Felső Tisza-parton haladva fotóz az Apple Térképek számára.

A múlt hét elején derült ki, hogy ismét Magyarországra jön a Google autója, hogy végigfotózza az országot, és aktualizálni tudják az Utcakép szolgáltatást. Azonban nem a Google autója lesz az egyetlen, amelyik a következő hónapokban az ország útjain fog közlekedni.

Az Apple szintén jelezte, az ő kamerás autójuk is járja Magyarországot 2021 márciusa és májusa között. A cég közlése szerint “az Apple járművei világszerte földmérési tevékenységeket végeznek, és adatokat gyűjtenek az Apple Térképek fejlesztése és a Körbenézés funkció támogatása érdekében” – írta a hvg.hu

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb