Közélet

Megérkezett Valenciából a második tram-train Szentesre

Az első tram-traint január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén és immár a második jármű is megérkezett Magyarországra – írja a vasarhely24.hu.

Március 9-én megírtuk, hogy megkezdődött a második tram-train teherautóra rakodása Valenciában. A kamionok még aznap elhagyták a gyárat és az új jármű ma, azaz március 16-án érkezett meg a Szentesi Motorgarázsba. A tervek szerint a második vasút-villamos leemelése után az összeszerelése is ma elkezdődik.

Képek a helyszínről:

MÉG TÖBB FOTÓ

Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselője is megosztott pár fotót a közösségi oldalán. Mint írja:

„Ezekben az órákban emelik le a kamionokról az egyes részeket, hogy azután a szentesi állomáson összerakják és a saját lábán a szerelőműhelybe guruljon. Ahogyan a Vásárhely 1-es. ” Lázár János hozzátette, a terveknek megfelelően hamarosan érkezik a többi szerelvény is.

A HIBRID TRAM-TRAIN 216 FÉRŐHELYES

A MÁV, az MTI-nek adott közleménye szerint a 37 méter hosszú, hetven tonnás szállítmány március 9-én három kamionnal indult Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg Magyarországra. Felidézték, hogy az első, Vásárhely 001-es tram-traint január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén. A prototípus futópróbája március 4-én, Szentes-Mindszent-Szentes útvonalon sikeresen lezajlott. Március 10-én a hatósági nagyvasúti futópróbát is elvégezték Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba következett Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán. Jelenleg a hódmezővásárhelyi és a szegedi villamosvasúti vonalakon zajlanak a próbák, ezzel egyidőben pedig megindulnak a hatósági villamosvonali futópróbák Szegeden is. A közlemény szerint a dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján óránként 50 kilométeres maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, óránként 100 kilométeres megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat.

Forrás: MTI, vasarhely24.hu. Fotók: Szombat Mihály

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb