Közélet

Napi összefoglaló: ezen a héten lesznek a legmagasabb számok, megérkezett a második tram-train

Az ünnep után megkezdtük a munkahetet Szegeden, csak úgy záporoztak a hírek egész kedden. Kezdjük a napi összefoglalót egy jó hírrel: felére csökkentek a Covid-számok keddre, megyénkben is “csak” 185 új esetet regisztráltak. Akadt mára Müller Cecília sajtótájékoztató is, a szokásos napi Operatív Törzs beszámolójában arról beszélt, hogy továbbra is olt Magyarország az AstraZeneca vakcinával és hogy rettentően nagy a terhelés az egészségügyön. Merkely Béla ma is jósolt, szerinte májusra lesz csupán enyhülés. Nézzük a nap további jó híreit: megérkezett a második tram-train Szentesre és jótékonysági akcióba kezdett Jakab Guszti, ezúttal a Covid-osztályon dolgozóknak segít. Zárásként egy kis sport: Marko Vujin ma aláírta a szerződést, ezzel hivatalosan is a MOL-Pick Szeged játékosa lett.

JAVULNAK A SZÁMOK?

Az elmúlt 24 órában 4926  új fertőzöttet regisztráltak az országban, 4926 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 529 122 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 185 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 17 226 főre emelkedett. 

ÓRIÁSI A TERHELÉS, TOVÁBB OLTUNK AZ ASTRAZENECÁVAL

Az országos tisztifőorvos beszámolt róla, hogy óriási terhelés nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre. A brit mutáns sokkal fertőzőképesebb, egy fertőző négy másikat tud megfertőzni. A fiatalokra is nagyon veszélyes, rövid idő alatt súlyos állapotba kerülnek, egyre többen jutnak intenzív osztályra.

MERKELY BÉLA KEDDI JÓSLATA

“A legmagasabb számok ezen a héten lesznek. A kórházba kerülő betegek hosszú ideig fognak számunkra feladatot adni: úgy gondolom, ez az emelkedett szám nagyjából három hétig megfigyelhető lesz”– közölte a professzor, hozzátéve, hogy valamennyi betegellátó intézménynek át kellett szervezni a betegellátást. 

HURRÁ! ITT A MÁSODIK TRAM-TRAIN, MÁR SZENTESEN

Az első tram-traint január 20-án mutatták be a MÁV-START szentesi telephelyén és immár a második jármű is megérkezett Magyarországra. Március 9-én megírtuk, hogy megkezdődött a második tram-train teherautóra rakodása Valenciában. A kamionok még aznap elhagyták a gyárat és az új jármű ma, azaz március 16-án érkezett meg a Szentesi Motorgarázsba. A tervek szerint a második vasút-villamos leemelése után az összeszerelése is ma elkezdődik.

JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ JAKAB GUSZTIVAL

Jótékonysági akciót szerveznek Szegeden, mellyel az újonnan nyíló Covid – osztályon dolgozó orvosokat és ápolókat szeretnék támogatni, számolt be róla Facebook oldalán közzétett posztjában a mai napon Jakab Guszti, a Garden Bisztró és a Garden Stég tulajdonosa, a Két lábon vagy két keréken a városért Sportegyesület vezetője, aki már számos jótékonysági akcióval segítette a szegedi klinikákat. Az új osztály nyitására a folyamatos betegszám növekedés miatt van szükség.

BEMUTATTA MARCO VUJINT A MOL-PICK SZEGED

A mai orvosi vizsgálatokat követően klubunk a Bajnokok Ligája szezon végéig szóló szerződést kötött a rutinos jobbátlövővel, Marko Vujinnal – olvasható a MOL-Pick Szeged hivatalos oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb