Közélet

Napi összefoglaló: elkészült a Pick Aréna lelátórendszere, már tervezik a Szegedi Hídivásárt

Pörgős egy szardai szegedi napon vagyunk túl, akadt itt ma is bőven hír. Nézzük, mi minden történt itt ma: az elmúlt 24 órában tovább csökkent a regisztrált fertőzöttek száma, viszont soha ennyien nem haltak még meg egy nap alatt. Müller Cecília baljós kijelentéseket tett így szerdára, szerinte, a járványkezelés legkritikusabb heteit éljük. Arról is hírt adtunk ma, hogy az Operatív Törzs megfontolhatja, hogy ennél is szigorúbb intézkedéseket vezessenek be húsvétra, valamint az is kiderült, hogy a Moderna már gyerekeken is teszteli az oltóanyagát, de hoztunk jó híreket is mára: kész lett a Pick Aréna lelátórendszere és elkezdik tervezni a Szegedi Hídivásárt is.

CSÖKKENŐ SZÁMOK, NÖVEKVŐ HALÁLOZÁSI ARÁNY

Az elmúlt 24 órában tovább csökkent a regisztrált fertőzöttek száma hazánkban, míg tegnap 4926  új fertőzöttet regisztráltak, ma 3456 új esetről számolt be a koronavírus tájékoztató portál, ezzel a járvány kezdete óta összesen 532 578 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is tovább csökkent a fertőzöttek száma, a tegnapi 185 főhöz képest ma 101 új esetet regisztráltak.

EZEK A LEGKRITIKUSABB HETEK

A járványkezelés legkritikusabb heteit éljük, napról napra csúcsokat döntenek az adatok – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán. Müller Cecília hangsúlyozta, minden erővel azon dolgoznak, hogy csökkentsék az elhunytak számát, amely 195 fővel elérte az eddigi legmagasabb adatot. Hozzátette, telítődnek a kórházak, már 10 284-en szorulnak intézményi ellátásra, közülük 1128-an gépi lélegeztetésre. 

JÖN A TOVÁBBI SZIGORÍTÁS?

Az operatív törzs megfontolhatja, hogy a több mint tízezer kórházban ápolt koronavírusos eset miatt újabb szigorításokra tegyen javaslatot – értesült az Index. Úgy tudják, hogy a szakemberek célja elejét venni a húsvéti nagy mozgásoknak.

A MODERNA GYEREKEKEN IS TESZTEL

A Moderna amerikai biotechnológiai vállalat kedden bejelentette, hogy az első gyermekek megkapták az oltásukat abban a kísérletben, amelynek során a vállalat koronavírus elleni vakcináját tesztelik a 6 hónapos és 12 éves kor közötti kiskorúakon.

KÉSZ A PICK ARÉNA LELÁTÓRENDSZERE

Jól halad a WHB a szegedi sportcsarnok kivitelezésével, bizonyos munkafolyamatok az ütemtervhez képest korábban kezdődhetnek – írja a magyarepitok.hu. A komplexum kivitelezési munkáit a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. (WHB) végzi a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK Zrt.) beruházásában. A projekt a 2022-es férfi kézilabda Eb helyszínéül is szolgáló kézilabdacsarnokot, valamint egy kétpályás edzőcsarnokot is magába foglal.

JUHÚÚÚ! MÁR TERVEZIK A SZEGEDI HÍDIVÁSÁRT

Rájár a rúd a szegedi rendezvényszervezőkre, az áldatlan helyzet ékes példája a papírforma szerint most hétvégére tervezett Bárka Kézműveskikötő. A tavaly ősszel és karácsonykor is nagy sikert aratott vásárt most hétvégén reboot-olták volna, azonban a járványhelyzet miatt a szervezők kénytelenek voltak halasztani az időpontot. Van a tarsolyunkban jó hír is: a Szegedi Hídivásárt már tervezik!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb