Mindenmás

Halálos balesetet okozott, mert nem nézett a visszapillantó tükörbe

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2019. őszén okozott halálos közúti balesetet a Szatymazt és Sándorfalvát összekötő mellékúton – olvasható az ugyeszseg.hu oldalán.

A vádirat szerint a férfi 2019. október 25-én, a déli órákban Sándorfalva irányába közlekedett a kistehergépkocsival. A férfi a mellékútra balról csatlakozó bekötőútra kívánt kanyarodni, ezért lassított. A vádlott mögött motorkerékpárján haladó sértett észlelte a kisteherautó lassuló mozgását, ezért elkezdte megelőzni.

TÚL KORÁN KEZDETT KANYARODNI

A vádlott azonban a kanyarodást – időben és távolságban is – túl korán kezdte meg, azt balra, kis ívben hajtotta végre. Az irányváltást megelőzően pedig nem győződött meg arról, hogy járművének előzését megkezdték-e. A tehergépjármű kanyarodását a motoros már féktávolságon belül észlelte, és az ütközést nem tudta elkerülni. A motort vezető férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint ugyanakkor a baleset bekövetkeztében – a KRESZ reá vonatkozó, előzéssel kapcsolatos szabályainak megszegése folytán – a sértettet is közrehatott. A járási ügyészség a vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Még több hír a témában:

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb